Nova pomagala za osobe sa invaliditetom

Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara “Parakvad VŠ” nabavilo je nova pomagala za osobe sa invaliditetom od sredstava koja su u poslednja dva meseca skupljena u akciji “Sakupi humani čep”, kao i od donatora.

Prošle  i ove godine u akciji je  sakupljeno preko  20 tona čepova, i do sada je na ovaj način udruženje uz pomoć građana obezbedilo blizu 30  različitih  pomagala. U ovoj poslednjoj akciji u prethodna dva meseca obezbeđena su sredstva iz kojih je kupljeno više pomagala, a veliki deo sredstava je sakupljen u Banatskom Karlovcu.

“Naši članovi  će dobiti kolica, nastavak za WC šolju, stolicu za tuširanje, jedna kolica će ostati Udruženju, jedna ćemo da kupimo za našeg člana Dragana Matića tako da smo dosta pomagala uspeli da nabavimo”, kaže Dragan Vitorović, predsednik  Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara “Parakvad VŠ”.

Poslednja akcija vođena je sa namerom da se obezbedi prenosivi računar sa brajevom tastaturom za 16 godišnjeg Vrščanina Ognjena Inđića, a onda se pojavio donator.

“Čuli su za našu akciju i za to da je potrebno 17 tona čepova za ovaj računar pa su želeli da pomognu i izrazili želju da oni kupe taj uređaj i kupili su ga , a mi smo novac od čepova preusmerili na druga pomagala, veli Vitorović i ističe da donator za sada želi da ostane anoniman.

Ognjen  Inđić je srećan zbog pomagala koje je dobio. Kaže da je će mu tastatura sa brajevim pismom i govorni program mnogo značiti zbog toga što će moći da koristi kompjuter za muziku, serije, filmove, vremensku prognozu, vesti, za sve što mu je potrebno.

Vitorović ističe da je po prvi put jedna osoba sa invaliditetom pomogla udruženju, a to je bio upravo Ognjen koji je pevao na humanitarnom koncertu gde su ljudi došli zbog njega, a prihod je namenjen za izgradnju igrališta za decu sa invaliditetom.

Iz Parakvada podsećaju da se čepovi za akciju mogu kao i do sada ostavljati u prostorijama udruženja , u kombi vozilima koja prevoze decu i osobe sa invaliditetom, ili kod svih prijatelja akcije u obeleženim balonima i burićima.

Izvor RTV

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

VLAJKOVAC, RADOVI NA IZGRADNJI RAMPE ZA PECANJE ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

Na priobalnom delu kanala DTD u Vlajkovcu otpočeli su pripremni radovi za izgradnju rampe za ...

Facebook