Vozač iz južnog Banata Borković – sjajnom vožnjom pokorio Bahrein! (VIDEO)

Dušan Borković ispisao je istoriju srpskog automobilizma. Pobedio je na drugoj trci drugog vikenda TCR šampionata u Bahreinu i fantastičnom vožnjom osvojio 25 bodova, što je prvi put da je neki naš vozač trijumfovao na kružnim stazama u svetskim okvirima.

Nakon što je u prvoj trci, u subotu na stazi “Sahir” bio četvrti i domogao se 12 bodova, dan kasnije je maestralnom vožnjom došao do prvog trijumfa za naš automobilizam u TCR seriji. Bez sumnje je ostvario najveći uspeh za srpski automobiizam i Borković se u drugoj TCR sezoni popeo na najviše mesto pobedničkog podijuma, u automobilu Alfa Romeo Đulijeta TCR s brojem 62 uz podršku gruzijskog tima “GE Force” i italijanskog “Romeo Ferraris”.

Prethodno mu je najveće dostignuće bilo drugo mesto na WTCC trci u Japanu 2015, ali sada je u Bahreinu 207 centimetara visoki Pančevac pokazao klasu u izuzetnoj konkurenciji i pobrinuo se da se na Uskrs čuje himna “Bože pravde” u svetskom sportu.

borković

Kakva je to samo vožnja bila… Borković se u kvalifikacijama izborio da drugi krene i imao je fantastičan start. Već u trećoj krivini je pretekao Mađara Ficu i od početka do kraja suvereno dominirao stazom, dok su se daleko iza njega vodile borbe za pozicije.

Brzo je ostvario pet sekundi prednosti u odnosu na konkurente i bez problema sačuvao tu razliku da prvi prođe kroz cilj. Za pehar i suze u Borkovićevim očima na postolju dok je intonirana himna Srbije.

Ujedno, bio je to njegov poslednji nastup u ovom automobilu, s obzirom na to da će i on i njegov klupski kolega Kadžaja već na sledećem trkačkom vikendu u Belgiji imati nove Alfe Đulijete.

Izvor sport.blic.rs

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Vršac, RONALD ZELIGER: Opredeljenost nemačkih kompanija za Srbiju nepromenjena

Proces deglobalizacije u pojedinim sektorima, kojem je posebno doprinela kriza izazvana korona virusom, može biti ...

Facebook