Drugi oktobar gradi dečija igrališta u Vršcu

Deca i učenici iz Vršca uskoro će moći da uživaju na novim igralištima, zahvaljujući JKP „Drugi oktobar“.

Stara i uništena igrališta koja nisu renovirana preko 20 godina i koja se nalaze na šest lokacija u gradu, biće potpuno rekonstruisana, a pripremni radovi za njihovu izgradnju koje izvodi naša građevinska operativa  uveliko su u toku.

Na osnovu dosadašnje uštede i racionalizacije troškova, odlučili smo da novčana sredstva opredelimo baš za igrališta i naša želja je da se u svakom naseljenom mestu učini nešto za poboljšanje uslova života – da se urede dečija igrališta, zelene površine, komunalna ifrastruktura, sve stvari koje život čine lakšim. Ukupan iznos ovih radova iznosi oko 13 miliona dinara i smatramo da je ova investicija najbolji način utroška sredstava.

Lokacije na kojima će se naći sva igrališta su: ugao Mitropolita Stratimirovića i Kosmajske, ugao Ruskih oslobodilaca i Bihaćke, ugao Bore Kostića i Ljutice Bogdana, Margitsko naselje i dva igrališta na Trgu Andrije Lukić, na površini  od 96 do 150 kvadrata.

Simbolični nazivi krasiće svako igralište: Bubamara, Cvrčak, Suncokret, Zvrk, Detlić i Dečja radost.

Ova igrališta biće izgrađena po najsavremenijim standardima i  opremom, posebno kada je reč o bezbednosti dece koja ga budu koristila. A nadamo se da ćemo postaviti standard u gradu kako bi i sva buduća igrališta ovako izgledala.

Svi radovi izvode se uz saglasnost Grada Vršca i Gradske uprave, a ponosni smo i na dosadašnju dobru saradnju.

Inicijativa za uređenje igrališta nastala je osluškujući potrebe građana, a mi ih samo sprovodimo u delo. Nadam se da je ovo samo početak i da ćemo i u narednom periodu prepoznati potrebe i probleme građana Vršca i izaći im u susret.

Izvor Južni Banat

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

OFK Vršac gostovao u Pančevu

Fudbalska prvenstvena utakmica, 9 kolo Srpske lige Vojvodine,  Vršac je gostovao u Pančevu, poražen je ...

Facebook