Izgradnja glavnog kolektora fekalne kanalizacije na Guduričkom putu

Nakon završetka grejne sezone, JKP „Drugi oktobar“ započelo je još jednu građevinsku sezonu. EJ Usluga nastavlja građevinske radove na jednom od najvećih i najznačajnijih projekata u Vršcu. U pitanju su radovi na izgradnji glavnog kolektora fekalne kanalizacije na Guduričkom putu koji će rešiti problem svih objekata u ovom delu grada koji još nisu priključeni na kanalizacionu mrežu.

Prvi radovi obuhvataju uređenje i sanaciju trase, jer je tokom zimskog perioda došlo do sleganja terena, bujučne vode su odnele dosta peska, a stvorene su i pukotine. U sklopu sanacije terena, biće izvršena i provera svih šahti.

Do završetka glavnog kolektora gornjeg dela Guduričkog puta ostalo je oko 3 km. Do kraja ove godine, ukoliko dozvole uslovi, očekuje se i završetak radova koji će doprineti poboljšanju kvaliteta života stanovnika ovog naselja. Nova kanalizacija je projektovana tako da prihvati sve priključke postojećih objekata i deo je dugogodišnjeg plana u kome svako domaćinstvo u Vršcu treba da ima priključak na kanalizaciju.

Glavni kolektor sa crpnim stanicama nalazi se na donjoj strani koja je kompletno završena pre dve godine.

Izgradnja fekalne kanalizacije u Vršcu finansira se iz sredstava samodoprinosa, koji je uveden za period od 1995-2025. godine.

Do sada je urađeno 15 297,05 m kanalizacione mreže, a vrednost radova godišnje iznosi oko 80 000 000,00 dinara.

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

U Vršcu duvalo 110 km/h: Orkanski udar vetra može da obori čoveka, meteorolog progovorio o opasnosti

Na jugu Banata, pre svega u Vršcu, danas su zabaleženi orkanski udari vetra brzine od ...

Facebook