Vrščanin Goran Đurković dobitnik statue “Zlatni orao”

Vrščanin Goran Đurković, kao najbolji vazduhoplovni sportista u letačkoj grani, dobitnik je najprestižnijeg priznanja Vazduhoplovnog saveza Srbije statue “Zlatni orao”.

Goran Đurković, paraglejderista i član vršačkog Paraglajding klub “Berkut” šesti put u svojoj letačkoj karijeri došao je do ovog priznanja, što je uspeh koji niko ranije nije ostvario.

On je u prethodnoj godini dospeo na prvo mesto na svetskoj rang listi u preciznom sletanju paraglajderom, postao pobednik Svetskog kupa i Superfinala svetskog kupa. U 2016. godini Goran je postao i vicešampion Evrope, a sa kolegama iz reprezentacije popeo se i na tron Evrope.

– Prošla godina je bila zaista teška – počevši od svih takmičenja za svetski kup, preko Evropskog prvenstva, do državnog. Na prvim takmičenjima u sezoni sam priželjkivao da osvojim jedno od prva tri mesta i kako su se sve ređale jedna za drugom, zlatne medalje, tako mi je postalo normalno da priželjkujem i prvo mesto u Superfinalu. Dao sam sve od sebe, i tako je i bilo. Hteo bih da zahvalilm svima – Ministarstvu omladine i sporta, Sportskom savezu, Vazduhoplovnom savezu, opštini Vršac i svim ljudima koji su mi pomogli – članovima reprezentacije, klubskim drugovima, devojci, a posebno mojim roditeljima koji su me podržavali u ovom sportu od moje trinaeste godine, rekao je Đurković povodom uručenja nagrade.

Statua “Zlatni orao” uručena je i raketnom modelaru Miodragu Čipčiću u neletačkoj grani.

goran nagrada

Njima su priznanja dodelili Željko Ovuka, generalni sekretar VSS-a i Labud Bulatović, predsednik VSS-a, na svečanosti koja je tom prilikom održana u restoranu „Aeroklub“ u Beogradu.

Oba dobitnika su potvrdila da je za ovakve, vanserijske uspehe potreban konstantan rad i trud, ali i velika podrška okoline. Zlatni momci kažu i da ih ova prestižna nagrada motiviše na nove uspehe i medalje u 2017. godini.

Dodela statue „Zlatni orao“ sa sobom nosi težinu velike tradicije. Prvi put je dodeljena davne 1957. vazduhoplovnom jedriličaru Božidaru Komacu.

Pored najboljih vazduhoplovnih sportista, proglašeni su i najbolji takmičari po sportovima:

Nagrađeni vazduhoplovni sportisti

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Vršac, POZIVNICA ZA 7 ATINSKE IGRE 2019

Poštovani dragi sportski prijatelji, pozivamo Vas da uzmete učešće na 7. Atinskim igrama koje će ...

Facebook