Drugo kolo Vojvođanske treking lige na Vršačkim planinama

Planinarsko smučarsko društvo “Vršačka kula” 8. aprila, organizuje drugo kolo Vojvođanske treking lige.

Pravo učešća imaju svi zainteresovani, planinarske i ekološke organizacije, udruženja građana, grupe i pojedinci.

– Start akcije je u 10.00 časova. Dolazak do startnog mesta – iz centra Vršca asfaltnim putem na breg preko Crkvice, Kule i Crvenog krsta odakle počinje makadam koji je u dobrom stanju. Dom je oko 10 km od centra grada. Ukoliko se do doma ide pešice najbolje je markiranim stazama kroz šumu jer se na taj način skraćuje put i stiže se za oko 1h i 30 minuta. Na stazi treba poneti flašu sa vodom radi dopune na KT, kažu u PDS “Vršačka kula”.

Opis staze :

– Mala staza (14 km, uspon 708m, ukupno 35 bodova, vremenski limit za prelazak staze 5 sati ) Staza ima kontrolnu tačku na Lisičjoj glavi KT1 I manastir u Malom Središtu KT 2. Voda na KT 2.

– Srednja staza (24km, uspon 1280m, ukupno 62 bodova, vremenski limit za prelazak staze 7 sati) Staza vodi na Lisičiju glavu zatim manastir u Malom Središtu, Planinarski dom, Đakov vrh, Planinarski dom. Duž staze su 4 kontrolne tačke (KT1, KT2, KT5 i KT6). Voda na KT2.

– Velika staza (35 km, uspon 1.672m, ukupno 86 bodova, vremenski limit za prelazak staze 9 sati ). Staza vodi na Lisičiju glavu, manastir u Malom Središtu, Gudurički vrh, Mesić / manastir /, Planinarski dom, Đakov vrh, pa preko Crvenog krsta i Turske glave na Kulu i do Crkvice / Crkva svetog krsta / odakle se vraća kroz šumu do planinarskog doma. Duž staze je 8 kontrolnih tačaka (KT1 do KT8) voda na KT2, KT4 I KT8.

Takođe u PSD “Vršačka kula” napominju da svi učestvuju na sopstvenu odgovornost u odnosu na svoje psihofizičke mogućnosti I zdravstveno stanje.

Dodatne informacije dostupne su: OVDE; kao i na sajtu:www.psdkulavrsac.com; telefone: Božinovski Ljube: 063 624 107 ili e-mail : ljube.bozinovski@swisslion-takovo.com; Gorana Žigića: 064-2858-710 ili e-mail: gorzig@gmail.com; ili na email:info@psdkulavrsac.com

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

U Vršcu duvalo 110 km/h: Orkanski udar vetra može da obori čoveka, meteorolog progovorio o opasnosti

Na jugu Banata, pre svega u Vršcu, danas su zabaleženi orkanski udari vetra brzine od ...

Facebook