Drugo kolo Vojvođanske treking lige na Vršačkim planinama

Planinarsko smučarsko društvo “Vršačka kula” 8. aprila, organizuje drugo kolo Vojvođanske treking lige.

Pravo učešća imaju svi zainteresovani, planinarske i ekološke organizacije, udruženja građana, grupe i pojedinci.

– Start akcije je u 10.00 časova. Dolazak do startnog mesta – iz centra Vršca asfaltnim putem na breg preko Crkvice, Kule i Crvenog krsta odakle počinje makadam koji je u dobrom stanju. Dom je oko 10 km od centra grada. Ukoliko se do doma ide pešice najbolje je markiranim stazama kroz šumu jer se na taj način skraćuje put i stiže se za oko 1h i 30 minuta. Na stazi treba poneti flašu sa vodom radi dopune na KT, kažu u PDS “Vršačka kula”.

Opis staze :

– Mala staza (14 km, uspon 708m, ukupno 35 bodova, vremenski limit za prelazak staze 5 sati ) Staza ima kontrolnu tačku na Lisičjoj glavi KT1 I manastir u Malom Središtu KT 2. Voda na KT 2.

– Srednja staza (24km, uspon 1280m, ukupno 62 bodova, vremenski limit za prelazak staze 7 sati) Staza vodi na Lisičiju glavu zatim manastir u Malom Središtu, Planinarski dom, Đakov vrh, Planinarski dom. Duž staze su 4 kontrolne tačke (KT1, KT2, KT5 i KT6). Voda na KT2.

– Velika staza (35 km, uspon 1.672m, ukupno 86 bodova, vremenski limit za prelazak staze 9 sati ). Staza vodi na Lisičiju glavu, manastir u Malom Središtu, Gudurički vrh, Mesić / manastir /, Planinarski dom, Đakov vrh, pa preko Crvenog krsta i Turske glave na Kulu i do Crkvice / Crkva svetog krsta / odakle se vraća kroz šumu do planinarskog doma. Duž staze je 8 kontrolnih tačaka (KT1 do KT8) voda na KT2, KT4 I KT8.

Takođe u PSD “Vršačka kula” napominju da svi učestvuju na sopstvenu odgovornost u odnosu na svoje psihofizičke mogućnosti I zdravstveno stanje.

Dodatne informacije dostupne su: OVDE; kao i na sajtu:www.psdkulavrsac.com; telefone: Božinovski Ljube: 063 624 107 ili e-mail : ljube.bozinovski@swisslion-takovo.com; Gorana Žigića: 064-2858-710 ili e-mail: gorzig@gmail.com; ili na email:info@psdkulavrsac.com

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Parta, UPOZORAVAMO JAVNOST, A SADA IMA MRTVIH Vatra buknula na njivi! Pao je kao pokošen! Hitna stigla, ali mu nije bilo spasa!

Muškarac S. M. (75) iz sela Parta, nadomak Vršca je preminuo na njivi, pokušavajući da ...

Facebook