Na portal Poreski alarm stiglo 5.480 prijava

Za godinu i po dana koliko postoji na portal Poreski alarm stiglo je ukupno 5.480 prijava, od kojih je obrađeno 45,51%. Najveći broj njih se odnosio na neevidentiranje prometa preko fiskalnih kasa, podaci su Poreske uprave.

Ivan Paligorić iz Poreske uprave Srbije, kazao je Tanjugu da je u januaru ove godine pristiglo 284 prijava građana, dok ih je lane na portal Poreski alarm pristiglo 1.985 od kojih je 60%, odnosno 1.985 obrađeno.

Osim neizdavanja fiskalnog isečka, kako je kazao, građani su prijavljivali i izdavanje lažnih i neodgovarajućih računa, kao i nepravilnosti vezane za neprijavljene radnike, odnosno rad na crno.

Paligorić je naglasio da portal Poreski alarm koji je u funkciji od 6. avgusta 2015. omogućava građanima da anonimno putem sajta www.poreskialarm.rs, prijave poreske obveznike kod kojih uoče nepravilnosti u poslovanju, odnosno sve one koji ne poštuju zakon i tako izbegavaju plaćanje poreza.

Posredstvom poreskog alarma, kako naglašava, omogućeno je građanima da šalju i fotografije objekata koji ne izdaju račune odnosno ne poštuju propise.

– Veći broj građana se ipak odlučuje da uočene nepravilnost prijavlje na tradicionalan način, putem pošte i elektronske pošte i na telefone našeg Kontakt centra, na broj 0700 700 007 – rekao je Paligorić.

On je ističe da su poreske nepravilnosti koje prijavljuju građani veoma značajne za analizu rizika koja se pokazala kao izuzetno efikasna metoda u postupku izbora obveznika koji će se kontrolisati.

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

VRŠČANKA PREVARILA MNOGE PODSTANARE U SRBIJI – Da li ste i vi među njima?

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su V. G. M. (1970) iz Vršca, zbog ...

Facebook