Sedmo kolo prvenstva šah kluba „Bora Kostić“ Vršac i Grada Vršca – gužva na vrhu tabele

U sedmom kolu postignuti su sledeći rezultati:

kolo-7

mk Đorđev je iskoristio nepreciznu igru mk Popova u završnici gde je Popov imao skakača a Đorđev lovca i svako od njih po topa. Đorđev je imao prednost jer je imao slobodnog pešaka na b liniji koga je Popov trebao i mogao da zakoči pravilnim postavljanjem figura Sb6 i Tc5. On je međutim pasivno postavio svog topa na b8 a skakača preveo na c5 i tako se pozicija nije mogla održati a Đorđev je onda uključio svog kralja u igru i  preciznom igrom prednost pretvorio u poen i u samom je vrhu tabele.

mk Mitrovanov i fm Đonin su  brzo remizirali. Možda će im to pomoći kao mali predah pred završnicu turnira koja će,  izgleda,  biti vrlo uzbudljiva.

mk Rankov je imao prednost ali nikako nije uspevao da pronađe pravi put da slomi čvrst i odlučan otpor mk Ovčarova. Partija je, posle svega,  završena remijem.

U partiji između mk Petrovića i mk Uzelca viđena je uzbudljiva i oštra taktička borba puna kombinacija i preokreta. Bilo je tu verovatno i boljih poteza ali obzirom na to da je gotovo pola partije igrano u uslovima vremenske oskudice oba igrača nema im se šta zameriti. Na kraju je više sportske sreće imao Petrović i odneo ceo poen.

Odložena je partija mk Vojne i IIkat. Radulov Nevene i ta partija će se igrati u utorak 28.02.2017. tako da u tabeli koja sledi Vojna i Radulov imaju po jednu partiju manje u odnosu na ostale takmičare.

Partija mk Stanimirović Marije  i mk Zorića  završena je remijem u manjem broju poteza – i oni su respektujući protivnika odlučili da se odmore u ovom kolu od teških partija koje su prošle kako bi se pripremili da što bolje odigraju preostali deo turnira.

mk Bućan je savladao mladog Ikat. Milića u partiji koja je još jednom pokazala da je Bućan jedan od kandidata za najviši plasman na ovom turniru a isto tako da je mladi Ilija stasao u pravog igrača i da je ravnopravan takmac svim učesnicima na ovom turniru. Bućan je igrao preduzimljivije i realizovao prednost i kao i mk Đorđev sada je u samom vrhu tabele.

Tabela nakon ovog kola (uz napomenu da u tabeli mkVojna i IIkat Radulov imaju po partiju manje u odnosu na ostale takmičare) ima sledeći izgled:

tabela-7

Ako pogledamo tabelu čak je šest igrača u intervalu od 1,5 poena a može da im se priključi i mk Vojna nakon  svoje zaostale partije sa IIkat. Radulov, naravno potrebno je za to da mk Vojna pobedi u toj partiji.

Ako pri tome imamo u vidu i koliko je još ostalo direktnih susreta između vodećih, vidimo da se najzanimljiviji deo turnira tek može očekivati kao i rasplet oko konačnog plasmana.

U sledećem osmom kolu  koje je na programu u sredu 01.03.2017. sastaju se:

kolo-8

Evo i nekoliko fotografija sa ovog kola:

dscn0213
mk Đorđev Bojan – mk Popov Zoran  = 1:0
dscn0214
mk Rankov Petar – mk Ovčarov Dragutin  = 1/2:1/2

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

U Vršcu duvalo 110 km/h: Orkanski udar vetra može da obori čoveka, meteorolog progovorio o opasnosti

Na jugu Banata, pre svega u Vršcu, danas su zabaleženi orkanski udari vetra brzine od ...

Facebook