Obezbeđena sredstva za finansiranje komunalnih projekata u našeg gradu

Gradonačelnica Dragana Mitrović potpisala je Ugovor o finansiranju komunalnih projekata u Vladi APV kojim su obezbeđena sredstva za adaptaciju sistema centralnog grejanja sa gasnim blok generatorom kao i rekonstrukcija glavnog kolektora fekalne kanalizacije F800 u Vršcu.

Sredstva su gradu Vršcu odobrena na osnovu konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti obrazovanja i vodosnabdevanja i zaštita voda Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Osim sa gradonačelnicom Grada Vršca, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević uručili su danas ugovore za ukupno 68 projekata u 39 vojvođanskih gradova i opština za koje je opredeljeno 1.4 milijarde dinara.

Reč je o projektima lokalnih samouprava i zdravstvenih institucija, koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva za finansiranje i sufinansiranje projekata na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine je tokom januara sprovela sedam konkursa, i to za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblastima lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, kulture, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja, razvoja sporta, saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda i zdravstvene zaštite.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović podsetio je prilikom dodele ugovora na činjenicu da je i u prethodnom šestomesečnom periodu Pokrajinska vlada za gotovo svih 45 opština na teritoriji Vojvodine izdvojila 1.8 milijardi dinara. On je dodao da je od ogromnog značaja i da očekuje od opština i institucija koje su danas dobile sredstva da budu odgovorne i efikasne u realizaciji projekata, kao i to da projekti treba da budu završeni do kraja godine da bi se već sledeće moglo krenuti u realizaciju novih.

Prema rečima Nedeljka Kovačevića, direktora Uprave za kapitalna ulaganja, sredstva su opredeljena dobrim projektima čiji je cilj smanjenje jaza između razvijenih i nerazvijenih opština u Vojvodini. Kovačević je dodao i da je Uprava za kapitalna ulaganja pouzdani partner lokalnim samupravama i pozvao lokalne samouprave da buduće projekte pripremaju pažljivo, kako bi se Vojvodina ravnomerno razvijala i kako bi se pođednako ulagalo u sve oblasti.

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Nestanak struje u Vršcu i okolini na dan 22 januar

Dana 22.01.2020. godine se zbog PLANIRANIH radova na električnoj mreži isključuju: Vršac Sreda 22. januar Feliksa Milekera od broja 23 ...

Facebook