Nacionalni dan knjige u Književnoj opštini Vršac

Nacionalni dan knjige u Književnoj opštini Vršac

„Ostati ravnodušan prema knjizi, znači lakomisleno osiromašiti svoj život“ (Ivo Andrić).

Dan kada je političar, diplomata, ustavopisac i knežev sekretar Dimitrije Davidović uputio (15. februara po starom, a 28. po novom kalendaru) pismo knezu Milošu o uređenju Biblioteke, uzet je za Dan Narodne biblioteke Srbije, koji je 2013. godine proglašen za Nacionalni dan knjige.

Taj dan će i ovoga puta KOV obeležiti prigodnim akcijama u cilju približavanja knjige čitaocima, od najmlađih do najstarijih jer za druženje sa knjigom nikada nije prerano ni prekasno.

KOV-ove knjige će od sutra biti dostupne đacima Osnovne škole „Đura Jakšić“ u Pavlišu. KOV će 28. februara, u 10 časova, posetiti đake ove škole i govoriti o značaju i važnosti čitanja dobrih knjiga i uručiti svoja najnovija izdanja. I biblioteka Gerontološkog centra biće sutra bogatija za nove naslove KOV-a, koji su već od samog osnivanja biblioteke našli mesto na njenim policama i oplemenili duhovni život naših najstarijih sugrađana.

U prostorijama KOV-a sutra u podne oglasiće se gong i ljubitelji pisane reči, sa omiljenom knjigom u ruci, pročitaće stihove ili odlomke koje su oduvek želeli da podele sa nekim.

 

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

U Vršcu duvalo 110 km/h: Orkanski udar vetra može da obori čoveka, meteorolog progovorio o opasnosti

Na jugu Banata, pre svega u Vršcu, danas su zabaleženi orkanski udari vetra brzine od ...

Facebook