Peto kolo prvenstva šah kluba „Bora Kostić Vršac“ i grada Vršca nova uzbuđenja i velika borbenost

U petom kolu odigrane su sledeće partije:

13

fm Đonin Boško je preciznom igrom iskoristio prednost svog skakača u odnosu na lovca mk Popov Zorana koji je imao i nepovoljnu pešačku strukturu.

mk Đorđev Bojan je rano zahvatio inicijativu protiv mk Ovčarov Dragutina koji je pokušavao da izazove komplikacije ali to u poziciji na tabli nije moglo ovog puta da pomogne i Đorđev je sigurno priveo partiju kraju.

U šlageru kola, mk Mitrovanov Đorđe je propustio svoje šanse da dođe u bolju, pa čak u trenucima i dobijenu poziciju, mk Petrović Laza je igrao hrabro i aktivno, uz dosta grešaka stiglo se do završnice sa po damom lovcem i nekoliko pešaka koja je verovatno u granicama remija, a onda se Mitrovanov zamislio i prekoračio vreme za razmišljanje i tako doživeo svoj prvi poraz na ovogodišnjem prvenstvu.

mk Rankov Pera nije ni jednog trenutka dozvolio iznenađenje i od samog otvaranja zahvatio je prednost i prostor pa partija sa IIkat. Radulov nije ni stigla do završnice.

mk Zorić Savo je prevideo kvalitet mk Uzelac Čedi što je on znalački realizovao.

Mladi Ikat. Milić Ilija je priredio iznenađenje i bitno uticao na tok turnira kada je danas mk Vojni Pau hrabro žrtvovao kvalitet za pešaka, vrlo lepo i sa osećajem izveo je ovu pozicionu žrtvu i na kraju dobio. Milić ima šanse da se umeša u borbu za vrh a i da pokuša da osvoji titulu mk koju po današnjoj zreloj igri svakako zaslužuje. Za to mu treba 7,5 poena.

Odložena je današnja partija mk Stanimirović Marije i mk Bućan Vlade a u međuvremenu su odigrane dve zaostale partije i obe završene remijima – mk Uzelac Čede sa  mk Bućan Vladom  i mk Petrović Laze sa mk Đorđev Bojanom.

Tabela ima sada sledeći izgled uz napomenu da Bućan i Stanimirović imaju po partiju manje u odnosu na sve ostale igrače.

13

Što se vrha tabele tiče izdvojio se     1. fm Đonin sa 4,5 poena  ispred grupe   2-4. u kojoj su   mk Petrovič, mk Vojna i mk Đorđev sa po 3,5 poena a toj grupi mogao bi da se priključi i mk Bućan ako bi dobio svoju zaostalu partiju protiv mk Stanimirović.

U sledećem kolu sastaju se u sredu 22.02.2017.

13

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Korona

Vršac: broj inficiranih za 24 časa (13. Januar 2021.)

Prema poslednjim podacima na današnji dan beleže se novih 74 (9 PCR i 65 Ag) ...

Facebook