Nacionalno finale Poslovnog izazova, Vršac učestvuje

Nacionalno finale Poslovnog izazova – takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama, održava se danas i sutra u Beogradu, a na njemu su, među 60 učenika iz cele Srbije, i kragujevački đaci.

Nacionalno takmičenje Poslovni izazov okupilo je 60 učenika iz 43 srednje škole iz Blaca, Leskovca, Prokuplja, Subotice, Sjenice, Kuršumlije, Sombora, Ivanjice, Niša, Novog Sada, Rume, Užica, Gornjeg Milanovca, Iriga, Batočine, Kragujevca, Vršca, Guče, Paraćina, Novog Pazara i Beograda. Ovi srednjoškolci su se plasirali u finale pobedom na regionalnim takmičenjima organizovanim u novembru i decembru, a na nacionalnom takmičenju su grupisani u timove sastavljene od učenika iz različitih škola.

Pred njih je postavljen „izazov”, odnosno zadatak, koji predstavlja realan poslovni problem. Uz pomoć biznis volontera, učenički timovi osmišljavaju rešenje problema i kreiraju biznis plan i prezentaciju, koju će predstaviti članovima žirija i publici.

Najboljih 20 učenika po oceni žirija učestvovaće na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana koji će biti održan u aprilu u Zagrebu. Na ovom takmičenju, učenicima iz Srbije pridružiće se vršnjaci iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, a timovi će ponovo biti mešoviti i činiće ih po 4 učenika iz svake zemlje.

Takmičenje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji koja već 12 godina sprovodi obrazovne programe iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti u školama širom Srbije, a finansiraju Ministarstvo omladine i sporta, UniCredit banka, Telekom Srbija i KPMG.

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Uhapšen Vrščanin, policija pronašla drogu u stanu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vršcu uhapsili su S.Z. (1992) iz Vršca, zbog postojanja osnova ...

Facebook