VRŠAČKI VINOGRADI: Uplaćeno 575 miliona, traže se radnici

Kompanija Svislajon iz Beograda je saopštila da je potpisala ugovor o kupovini Vršačkih vinograda u stečaju i isplatila izliciranu cenu od 575 miliona dinara.

„Od danas Vršački vinogradi nisu u stečaju. Dobili su vlasnika, odnosno domaćina koji će odmah pokrenuti programe razvoja vršačkog vinogradarstva“, navodi se u saopštanju.

Istaknuto je da će proces obnove Vršačkih vinograda i vršačkih podruma trajati tri godine, čime će Vršački vinogradi postati „vodeći u proizvodnji čuvenih vršačkih vina u celoj regiji“.

„Otvorena su vrata zapošljavanja za poštene, savesne i vredne, kako radnike tako i stručnjake, koji će se odmah uključiti u razvojne programe Vršačkih vinograda“, najavila je kompanija Svislajon koja je deo koncerna Svislajon Takovo u vlasništvu Rodoljuba Draškovića.

Početna cena na licitaciji za Vršačke vinograde bila je 480 miliona dinara, što je polovina procenjene vrednosti tog kombinata.

Prodaja Vršačkih vinograda je pokupašavana tri puta, putem tendera.

Na poslednjem tenderu 2013. godine to preduzeće je prodato jedinom ponuđaču, kineskoj kompaniji Guan nan koja je ponudila 5,3 miliona evra, ali je Ministarstvo privrede posle obavljenog nadzora poništilo privatizaciju.

Izvor b92

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Nova ograda kod Vladičanskog dvora u Vršcu (FOTO)

Nova ograda kod Vladičinskog dvora u Vršcu, radovi su u toku. Očekuje se za par ...

Facebook