NOVA FISKULTURNA SALA: Veliko Središte dobilo prelep sportski objekat (FOTO)

U Naseljenom mestu Veliko Središte, nakon tri godine, svečano je otvorena nova fiskulturna sala koja se nalazi u okviru Osnovne škole „Branko Radičević“.

Svečanom otvaranju novoizgrađene sale prisustvovali su Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović i članovi Gradskog veća. Učenici škole i polaznici vrtića koji se nalazi u sklopu obrazovne ustanove priredili su i kulturno umetnički program, kojim su pokazali koliko im znači jedan ovakav objekat u njihovom selu. Prema rečima Gradonačelnice Dragane Mitrović, sala za fizičko je jedna velika investicija, a najbitnije je to što će koristiće svoj deci kako bi imali normalne uslove za rad u školi a i u okviru vannastavnih aktivnosti.

-Mislim da će ova sala deci mnogo značiti, sada imaju jedan prelep sportski objekat gde će moći da rade fizičko vaspitanje, a i da organizuju razne druge sportske manifestacije i treninge. Jedna ovakva investicija doprinosi razvoju sporta u ruralnim sredinama. Do sada su deca, da bi nešto trenirala morala ići u grad, a sada to ne moraju, mogu u svom mestu, nadomak svog kućnog praga, da treniraju bilo koji sport. Cilj lokalne samouprave je da i u drugim mestima organizujemo izgradnju ovakvih sličnih objekata, jer je važno da obezbedimo deci mesto gde oni mogu da se bave sportom, rekla je Dragana Mitrović.

Prema rečima članice Gradskog veća za obrazovanje, Mariane Golomeić, ova novoizgrađena fiskulturna sala je ponos ne samo dece i meštana Velikog Središta, već i Grada Vršca, jer pre svega pruža velike mogućnosti za bavljenje sportom, a sport je pravi način kako bi se deca sklonila sa ulice i usmerila ka jednom pravilnom i zdravom načinu života.

Vrednost investicije iznosila je oko 45 miliona dinara. Sredstva su obezbeđenja iz Pokrajinskih i Republičkih Fondova i iz budzeta Grada Vršca. Kamen temeljac za izgradnju sale postavljen je pre tri godine.

-Novoizgrađen sportski objekat poseduje sportski teren veličine 30 puta 20 metara, tu su i svlačionice, kabineti za nastavnike a urađen je i kompletan mokri čvor. Stvoreni su svi uslovi kako bi deca mogla da rade fizičko vaspitanje a i da koriste salu za druge sportske aktivnosti, rekao je Ilija Adam, direktor Osnovne škole „Branko Radićević“.

Novoizgrađena sala za fizičko koristiće svoj deci sela, i unaprediće sport i fizičku kulturu u ruralnim sredinama. Na licima dece i učenika videla se sreća i radost, i kako navode jedva su čekali da se sala završi kako bi mogli da igraju njihove omiljene sportove kao što su fudbal, košarka i odbojka.

Osnovna škola „Branko Radičević“ u Velikom Središtu ima 110 učenika a zabavište, koje se nalazi u okviru škole pohađa 40 dece.

Izvor Južni Banat

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Nastavljeno asvaltiranje prema Gudurici (FOTO)

U okviru ugovora o javno privatnom partnerstvu, koji predviđa izgradnju nove i sanaciju postojeće saobraćajne ...

Facebook