Promocija knjige i strip izložba u Domu omladine Vršac

U prostorijama Doma omladine u Vršcu danas u 18 časova biće organizovana promocija knjige “Pesme” autora Nikolaja Olejnikova i strip izložba autora Danila Miloševa Wostoka.

Nikolaj Olejnikov (1989 – 1937) ubraja se među najznačajnije ruske pesnike XX veka. Sticajem okolnosti, našao se u senci drugih velikana, pre svega svojih prijatelja iz literarne grupe “Oberiu” Danila Harmsa, Aleksandra Vedenskog i Nikolaja Zabolockog.

Knjigu “Pesme”, u prevodu Duška Paunkovića, objavila je izdavačka kuća Paideia 2015. godine. Osim o literarnom delima Olejnikova, današnji razgovor biće posvećen i njegovom uređivačkom radu u sovjetskim dečjim magazinima “Jež”, “Štiglic” i “Cvrčak”.

Posetioci će imati jedinstvenu priliku da pogledaju izložbu stripova vršačkog ilustratora i strip autora Danila Miloševa Wostoka inspirisanu stvaralaštvom literarne skupine “Oberiu”, navodi se u pozivu.

Na promociji će govoriti Duško Paunković – prevodilac s ruskog i Danilo Milošev Wostok – strip autor i ilustrator.

Moderator razgovora biće Vladimir Nikolić.

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Parta, UPOZORAVAMO JAVNOST, A SADA IMA MRTVIH Vatra buknula na njivi! Pao je kao pokošen! Hitna stigla, ali mu nije bilo spasa!

Muškarac S. M. (75) iz sela Parta, nadomak Vršca je preminuo na njivi, pokušavajući da ...

Facebook