„Jačanje kapaciteta studentskih predstavnika“ seminar na Zlatiboru

Predstavnice Studentskog parlamenta „Juventas“, studenti druge godine Visoke škole strukovnih studija za vaspitače „Mihailo Palov“ iz Vršca, Marija Đuričić, Dragana Parkajić i Ivana Cera, prisustvovale su trodnevnom seminaru pod nazivom „Jačanje kapaciteta studentskih predstavnika“ koji se održao od 9. do 12. decembra 2016. godine na Zlatiboru.
Cilj ovog tradicionalnog i edukativnog seminara bio je predstaviti učesnicima širok spektar veština i edukovati ih za rad kako u organima svojih ustanova tako i na globalnom nivou, kao i međusobno povezivanje i razmena iskustava i ideja. Po prvi put, pored studenata iz Srbije, prisustvovali su i studenti i gosti iz Hrvatske i Slovenije.
Gosti seminara bili su: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo omladine i sporta, Nacionalni savet za visoko obrazovanje, Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta, predstavnici parlamenta i studentski predstavnici svih Visokih škola strukovnih studija iz Srbije, Hrvatske i Slovenije i mnogi drugi.
U petak 09.12.2016. godine, održana je uvodna konferencija, gde su organizatori kroz prezentaciju najavljivali o čemu će se govoriti na seminaru, a nakon toga je usledilo organizovano druženje i upoznavanje sa učesnicima.
U subotu 10.12.2016. godine, održano je predavanje na temu samopouzdanja, tačnije neverbalnoj komunikaciji, odnosno o značaju onoga što govorimo i načinu na koji se obraćamo drugima. Nakon toga, održana su predavanja o tome koliko je motivacija važna da bi u nečemu uspeli i ostvarili uspeh. Diskutovalo se o uspehu i neuspehu, kako ih prihvatiti i na koji način pokušati opet. U sklopu ovih diskusija održana su i predavanja na temu veština komunikacije i javnih nastupa.
U nedelju 11.12.2016. godine, predavanje je bilo na temu sporta u visokom obrazovanju, a nakon toga održana je diskusija na temu finansijskog plana i pisanja projekata, kako i na koji način ih realizovati. Takođe, veoma značajno za studente, realizovano je predavanje na temu pravilnog pisanja cv-a, motivacionog i propratnog pisma, kao i predavanje na temu realizacija stručnih praksa, potencijalnih problema i koliko su one značajne za profesiju studenata i dalji rad.
Nakon toga odvijala se otvorena diskusija sa predsavnicima SKASSS-a i ministarstava na temu zakona o Visokom obrazovanju, gde su studenti imali prilike da čuju značajne podatke koje se tiču prava i obaveza studenata strukovnih studija. Studenti su na seminaru imali priliku da čuju i o potrebama tržišta rada za obrazovnim kadrom, što je bila tema jedne od radionica u okviru ECMYILM projekta na Visokoj školi za obrazovanje vaspitača „Mihailo Palov“ u Vršcu.
15492014_1342080152479146_442065125_o

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

PLIVANJE ZA KRST ČASNI 19. JANUARA NA GRADSKOM JEZERU

Pripreme za Bogojavljensko plivanje za Krst Časni, privode se kraju. Ova viteška manifestacija crkvenog, narodnog ...

Facebook