ČEKA SE GAZDA ZA VRŠAČKE VINOGRADE: Cena ČETIRI miliona evra

Vršački vinogradi koji su od novembra 2015. godine u stečaju, uskoro bi mogli da dobiju novog gazdu, a da li će biti tako biće poznato već krajem januara.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, oglasila je prodaju Vršačkih vinograda kao pravnog lica u stečaju, sa brendom. Početna cena iznosi 480.159.084,38 dinara, a javno nadmetanje održaće se 30. januara.

Više o zainteresovanima za kupovinu nekadašnjeg vinarskog giganta znaće se nakon otkupa prodajne dokumentacije. Rok za to je 23. januar.

„Novi vlasnik biće nezavisan od stečajnog postupka koji se nastavlja na stečajnoj masi, bez potraživanja i dugovanja. Kupcu ostaju brendovi i vinogradi, koji su održani „, kaže za B92 Dušan Dragojlović, podsećajući da su zainteresovani za učešće u postupku prodaje dužni da do 23. januara uplate i depozit u iznosu od 192.063.633,75 dinara.

Uprkos nedaćama, koje su Vršačke vinograde pratile od odlaska u stečaj prošlog novembra, berba grožđa na plantažama ove godine počela je na vreme, iako na manjim površinama nego prethodnih godina (720, od ukupno 1.134 hektara vinograda u rodu). Nesmetan rad postignut je i zahvaljujući Ugovoru o zajedničkoj proizvodnji i poslovnoj saradnji, koji je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, koja vodi stečajni postupak u Vinogradima, u julu potpisala sa domaćom firmom Profinex, a podrazumeva ulaganja u završetak svih poljoprivrednih radova u vinogradima, berbu, kao i u proizvodnju, flaširanje i prodaju vina od ovogodišnjeg roda.

Novi kupac će, kako stoji u tenderskoj dokumentaciji, preuzeti i prava i obaveze iz ovog Ugovora.

Izvor B92

 

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Vršac, POZIVNICA ZA 7 ATINSKE IGRE 2019

Poštovani dragi sportski prijatelji, pozivamo Vas da uzmete učešće na 7. Atinskim igrama koje će ...

Facebook