Samanta, šampionka iz našeg grada!

Samanta Gilice, naša sugrađanka uspela je da ove godine obori rekord Srbije u broju istrčanih maratona u jednoj godini u ženskoj konkurenciji. Svojom energijom, snagom i samopregornim radom, ali ponajviše izuzetno pozitivnim stavom uspela je ovo o kojem mnogi atletičari i maratonci maštaju.

Samanta je ove godine, od 6 marta do 11 decembra istrčala čak 15 maratona! Što u zemlji što u inostranstvu. Od tih 15 maratona donela je jednu zlatnu medalju iz Niša, 3 srebrne iz Skoplja, temišvara i Sombora! Ona je uspela svojim zalaganjem da obori državni rekord koji je do nje iznosio 13 maratona. Ali Samanta nije ostala na ovome iako je ovu godinu ocenila kao najbolju u njenoj dosadašnjoj karijeru.

Sav ovaj rad i napor svakako uzima danak u privatnom životu i iziskuje opsežne pripreme, ali Samanta je uspela da u svoj i druge živote unese dozu optimizma. Trudi se i uspeva da oko sebe žiri atmosferu optimizma i duševne slobode, tvrdeći da ne može niko da bude uspešan u sportu a da nema pozitivan odnos prema životu i čist duh.

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Uhapšen Vrščanin, policija pronašla drogu u stanu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vršcu uhapsili su S.Z. (1992) iz Vršca, zbog postojanja osnova ...

Facebook