Nagrada za odeljenje radne terapije na “Prazničnim đakonijama”

Odeljenje radne terapije Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti ’’dr Slavoljub Bakalović’’ u Vršcu bilo je učesnik na ovogodišnjoj manifestaciji ’’Praznične đakonije’’ u organizaciji Turističke organizacije Grada Vršca.

Ove godine odeljenje je izložilo mnogobrojne radove korisnika usluga bolnice i to: umetničke slike, saksije rađene dekupaž tehnikom, tehnikom intarzija, potom su se na štandu našli i ručni radovi – tapiserije rađene krpicama i vunicom, džemperi, šalovi, štrikane čarape, novogodišnji program u vidu jelkica izrađenih od papira, ukrasa od kanapa i tako dalje.

Prodajna izložba koja je bila organizovana izazvala je veliko interesovanje, te će sav prikupljen novac u dogovoru sa direktorkom bolnice Tatjanom dr Voskresenski biti namenjen korisnicima usluga bolnice tog odeljenja.

Kao i svake godine bolnica je bila deo takmičenja za najlepši Slavski kolač koji je, nakon proglašenja pobednika, bilo poklonjen školarcima za štandom Osnovne škole ’’Jelena Varjaški’’ u Vršcu.

Odeljenje radne terapije osvojilo je specijalnu nagradu ’’Prazničnih đakonija’’. Nagradu je u ime odeljenja primila Livija Gavrilović, rukovodilac odeljenja radne terapije: ’’Ovim putem se zahvaljujem u ime odeljenja radne terapije Turističkoj organizaciji koja je uvek podržavala svaki vid rada naše ustanove i koja prepoznaje naš trud i zalaganje u radu sa korisnicima pošto je ovo već sada druga nagrada koja je odeljenju na ovoj manifestaciji uručena, a pre svega našoj direktorki Tatjani Voskresenski koja nam pruža svoju nesebičnu podršku.’’

Podsećamo da je odeljenje radne terapije prošle godine na svečanoj dodeli povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom od Grada Vršca dobilo priznanje za humanost od Gradonačelnika Grada Vršca.

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Novi direktor Drugog Oktobra Vršac, Jovan Knežević

Diplomirani pravnik Jovan Knežević, aktuelni načelnik uprave Grada Vršca uskoro bi mogao biti imenovan za ...

Facebook