Odlazni terminal

NP “Sterija” Velika scena – Četvrtak 22. decembar 20 sati

Ovde te ništa ne čeka. Ovde vreme stoji. Ovde se sve već desilo.

Komad Odlazni terminal, nastao je po tekstu Jelene Paligorić a u režiji Tee Puharić. Predstava je koprodukcija Ustanove kulture Vuk Stefanović Karadžić iz Beograda i ISPAD-a, Centra za interaktivnu umetnost.

Premijera komada bila je 28.11.2015, i komad redovno igra na repertoaru Ustanove kulture Vuk Stefanović Karadžić, a počeo je i turneju sa izvođenjima u gradovima po Srbiji i prijavljen je na festivale. Diplomirani glumci koji igraju u komadu odabrani su na javnoj audiciji, a njima podšku na sceni daju i diplomirani muzičari koji uživo izvode kompozicije.

Komad je gostovao u Zagrebu, na BELEF/u, u Kragujevcu, Lazarevcu, Dimitrovgradu, Kostolcu.

Tema uvek aktuelna, za mladu publiku, ali i za onu stariju. Zapravo ovo je komad o svima nama, o tome kako ozbiljne teme ,,zatrpavamo” banalnostima, o perspektivi mladih, o prividnoj mogućnosti izbora. Komad koji u sebi nosi entuzijazam, bunt, komiku i gorčinu. Da li smo hrabri što ostajemo, ili kukavice zato što bismo da odemo?
Zašto da studiram? Kada da prestanem da volontiram? Da li da idem na doktorske ili da nađem posao? Ili oba? Da li ostati u Srbiji ili se odseliti? Kako da ne živim sa roditeljima, … samo su neka od beskrajnog niza pitanja koje sebi mladi ljudi u Srbiji postavljaju svakodnevno.

Boris, Dragan i Manja su sasvim obični mladi ljudi. Koji to nisu? Oni odlaze, menjaju živote, pokušavaju da se pomere. Pravac i smer čas znaju, čas ne znaju. Otići ili ostati nije dilema, već potreba da se dokuči život. Sloba Cevka ima orkestar za pevanje, plakanje i pucanje. I Sloba Cevka je jednom otišao sa orkestrom iz rata u mir. Stjuard i Stjuardesa vas vode kroz let. Kao i uvek, samo ovaj put pravac ne znamo. ,,Odlazni terminal’’ je tekst o odlukama i odlascima… I o ljubavi.

Igraju: Bogdan Bogdanović, Stefan Uroš Tešić, Jelena Puzić, Aleksandar Jovanović, Gorica Regodić, Predrag Kotur, Luka Lopičić, Mihailo Živojinović, Marija Lukić, Stefan Kovačević, Matija Anđelković

Producent: Nataša Novaković
Kompozitor: Matija Anđelković
Scenografija: Jelena Branković
Kostim: Irina Somborac

15253510_1089946117784922_2817621186084218386_n

15317796_1089946101118257_4510464364125303367_n

 

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

TREBA VAM POSAO ? OSTAVITE SVOJ CV!

BOLE NEKRETNINE – TREBA VAM STAN ILI KUĆA

NOVO – ODRŽAVANJE RAČUNARSKE MREŽE

POLASCI AUTOBUSOM I VOZOM

POLJOPRIVREDNA APOTEKA

x

Takođe pogledajte

DIS maket u Vršcu spreman da dočeka građane (FOTO)

Obilaskom DIS marketa iznenadio nas je izbor proizvoda u asortimanu na samom ulazu je novogodišnji ...

Facebook