Ubrzati popis nelegalnih objekata

Rok za ozakonjenja objekata istekao je 27. novembra. Od usvajanja zakona o ozakonjenju objekata do sada je popisano više od 360 hiljada nelegalnih objekata, a legalizovano oko 38 hiljada.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će gradovima i opštinama biti dozvoljeno da privremeno povećaju broj zaposlenih da bi se ubrzao proces ozakonjenja.

Ona je rekla da će se od lokalnih samouprava tražiti rezultat i da će im biti propisane kvote koliko predmeta moraju da završe.

“Čekamo da dobijemo preciznu informaciju koliko je tačno popisano nelegalnih objekata. Skoro 40.000 objekata je do sada ozakonjeno, što je vrlo malo u odnosu na broj objekata koji su izgrađeni na nelegalan način”, rekla je Mihajlović.

Procenjuje se da u Srbiji ima oko milion i po nelegalnih objekata.

“Planiramo da u svakoj opštini vidimo njihovu potrebu za brojem ljudi i da im na ograničeno vreme omogućimo da zaposle ljude, a sa druge strane da im damo jasne kvote koliko predmeta o ozakonjenju moraju da završe”, navela je Mihajlović.

Govoreći o roku za popis nelegalnih objekata, koji ističe ove sedmice, Mihajlović je kazala da to ministarstvo, ipak, neće praviti problem opštinama i gradovima ukoliko bude kašnjenja od oko sedam do 10 dana.

“Hteli smo da vidimo koji su to delovi gde je najteže popisati objekte i stigli su podaci o tome. Postoje određeni delovi Srbije odnosno opštine za koje smatramo da im treba dati neku drugu vrstu podrške”, navela je Mihajlović.

Ministarka ističe da te lokalne samouprave imaju problem u broju zaposlenih pošto treba da obrade na hiljade predmeta, ali i da je u interesu države da što pre završi ozakonjenje objekata, kako ne bi trajalo u narednih 10 godina.

Ona je rekla da se to mora ubrzati iako Zakon o ozakonjenju objekata nema predviđen rok.

Izvor RTV

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

TREBA VAM POSAO ? OSTAVITE SVOJ CV!

BOLE NEKRETNINE – TREBA VAM STAN ILI KUĆA

NOVO – ODRŽAVANJE RAČUNARSKE MREŽE

POLASCI AUTOBUSOM I VOZOM

POLJOPRIVREDNA APOTEKA

x

Takođe pogledajte

DIS maket u Vršcu spreman da dočeka građane (FOTO)

Obilaskom DIS marketa iznenadio nas je izbor proizvoda u asortimanu na samom ulazu je novogodišnji ...

Facebook