SAZNAJEMO: Direktor JKP „Drugi oktobar“ smenio tri pomoćnika

Nebojša Perić vd direktora JKP „Drugi oktobar“ smenio je tri pomoćnika, smenjen je pomoćnik direktora Dragan Milanović, pomoćnik za plan i analizu Radojka Mrđa i pomoćnik za pravne, kadrovske i opšte poslove Dajana Janošević. Pomenuti su na funkcijama bili dugi niz godina, bez adekvatnih rezultata rada, i činili su deo preglomazne organizacione strukture sa dupliranim funkcijama.

Veliki menadžment predstavlja veliko finansijsko opterećenje za preduzeće i u narednom periodu, prema saznanjima portala, Perić namerava da rashode po tom osnovu drastično smanji, odnosno da izvrši reorganizaciju organizacione strukture „Drugog oktobra“. Zadat je rok u kome mora da se poveća efikasnost i funkcionalnost preduzeća.

drugi-oktobar

JKP „Drugi oktobar“ je  verovatno preduzeće sa najbrojnijim menadžmentom koje jedno javno preduzeće u Srbiji ima. Ljubisavu Šljiviću, nekadašnjem  generalnom direktoru, pomagalo je čak osam pomoćnika direktora, i dva savetnika. U pitanju su duplirane, izmišljene funkcije. Tako je Šljivić pored pomoćnika zaduženog za finansije imao na raspolaganju i pomoćnika za plan i analizu, a taj primer nije usamljen.

Međutim, ni tu nije kraj. Rukovodioci radnih jedinica takođe primaju plate kao pomoćnici direktora. Što će, u narednom periodu biti promenjeno.

Dolaskom na funkciju Perić je započeo racionalizaciju poslovanja preduzeća. Jedan od njegovih prvih poteza, bilo je i ukidanje korišćenja službenih automobila u privatne svrhe. Više od 20 automobila, svakodnevno je dugi niz godina, korišćeno i posle radnog vremena čime su rashodi za potrošnju goriva bili enormni.

Izvor Južni Banat

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Vršac, Promocija knjige dr Boris Stojkovski „Car Jovan Nenad“

Datum: Utorak, 28 Januar 2020 Vreme: 18:00 Mesto: Salon Gradske biblioteke 28. januara 2020. godine, ...

Facebook