Svi u selu postali MILIONERI zahvaljujući NJEMU

Svih 80 stanovnika malog španskog sela Cerezales del Condado nedavno su postali milioneri i to zahvaljujući samo jednom čoveku i njegovom testamentu.

Antonino Fernández, milijarder i filantropist, umro je u avgustu u 100. godini života, a u svojoj ekscentričnoj oporuci 200 miliona evra ostavio je stanovnicima sela u kom je odrastao.

Svakom stanovniku je tako pripalo nešto više od 2,3 miliona evra, a ostalo je i za druge troškove poput novog kulturnog centra, piše Daily Mail.

Antonio je već sa 14 godina morao da napusti školovanje. Naime, bio je jedno od 13 dece u porodici i njegovi roditelji jednostavno nisu mogli da mu priušte školovanje.

Nešto kasnije oženio je Ciniu González Díez i sa 32 godine emigrirao u Meksiko gde se zaposlio u kompaniji njenog ujaka Grupo Modelo (koja proizvodi pivo Corona).

Do 1971. napredovao je do pozicije CEO i pomogao Coroni da postane, ne samo najpopularnije meksičko pivo, već i veliki izvozni fenomen. Izvozili su ga i u njegovu rodnu Španiju, pod imenom Coronita.
Corona Extra pak je drugo najčešće uvoženo pivo u Americi s godišnjom prodajom od gotovo 700 miliona dolara.

Fernández nikad nije zaboravio svoju rodnu grudu, a bivši španski kralj Juan Carlos za njegov humanitarni rad ga je i odlikovao.

Ipak, tek nakon njegove smrti, stanovnici sela u kojem je odrastao shvatili su koliko je voleo svoj zavičaj. Selo će dobiti i potpuno novi kulturni centar, takođe plaćen iz nasledstva, a profitiraće i lokalna neprofitna organizacija i svi njeni zaposleni.

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Parta, UPOZORAVAMO JAVNOST, A SADA IMA MRTVIH Vatra buknula na njivi! Pao je kao pokošen! Hitna stigla, ali mu nije bilo spasa!

Muškarac S. M. (75) iz sela Parta, nadomak Vršca je preminuo na njivi, pokušavajući da ...

Facebook