Najbolji vazduh na planeti je u Vršcu?

Poiana Marului, udaljena 150 km od Temišvara, prema istraživanjima ima vazduh čistiji od onoga kod Nijagarinih vodopada, a pojas od Malog Središta do Crvenog krsta na Vršačkim planinama je isto u toj grupi.

Iako je teško poverovati, postoji mesto u Banatu koji ima bolji i čistiji vazduh nego švajcarski alpi. Prva pomisao koga svakoga mami jeste gde bi to moglo biti?

Poiana Marului (Proplanak jabuka), nalazi se na nadmorskoj visini od 700m, i udaljen je 150 km od Temišvara. Prema istraživanjima ovde je vazduh čistiji od onoga kod Nijagarinih vodopada. Kvalitet vazduha je osiguran ozonom, negativnom jonizacijom, prirodnim aerosolima i odlične osobine čistote vazduha. Ovde, jonizacija čini čuda za zdravlje i sprečava određene bolesti.

Pojas od Malog Središta do Crvenog krsta na Vršačkim planinama je isto u toj grupi. To je opšte poznato još od tridesetih godina prošlog veka. Kraljica Mariora (Marija od Rumunije, švapska princeza) je sazidala kao legat zgradu Crvenog krsta, u obliku krsta radi lecenja i oporavka plućnih bolesnika, koja je bila povezana sa plućnom bolnicom u Beloj Crkvi.

Šta su negativni joni?

Negativni joni, poznati i kao vitamini vazduha, podstiču i usklađuju većinu vitalnih procesa, ali i psihu i emotivnu sferu. U prisustvu jona, imuni sistem je veoma aktivan, pojačava se krvotok, a regenerativni procesi se stimulišu.

Pre oko 10 godina, francuski stručnjaci otkrili su da je u ovom mestu negativna jonizacija vazduha veća nego u poznatom odmaralištu Davos iz Švajcarske. Ovaj podatak je naučno dokazan, a najbitnije što ovu činjenicu potvrđuje srce, pluća i mozak svakog turiste.

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Nastavljeno asvaltiranje prema Gudurici (FOTO)

U okviru ugovora o javno privatnom partnerstvu, koji predviđa izgradnju nove i sanaciju postojeće saobraćajne ...

Facebook