Milan R. Simić u Salonu kod Porte

U petak, 25.11.2016.g. od 18:30 u Salonu kod Porte (Zmaj Jovina16, Vršac) Udruženje Tačka susretanja priređuje susret sa književnikom Milanom R. Simićem iz Velike Plane; moderator večeri Ilija Bakić, književnik i književni kritičar

Milan R. Simić  BELEŠKA O PISCU:

Milan R.Simić rođen je 1959. godine u Velikoj Plani gde i živi.

Piše prozu, drame, filozofeme, aforizme, kritiku i eseje. Eseji su mu prevođeni na makedonski, aforizmi na nemački, engleski i ruski, proza na slovački i slovenački jezik. Autor je romana: Poricanje stvarnosti, Ode mi da poludim, Beli svet konačno; zbirki priča: Nedovršena priča, Priručnik za buduće mučitelje i ubice; zbirki ogleda: Ali nećemo više o tome, Ali hoćemo upravo o tome, A to tonuće u prostoru, Eseji da ti blaže gorčinu (zbirka je objavljena u niškom časopisu Unus mundus 2010.), Dnevnik čitaoca; zbirki filozofema (Priručnik za pobunu verujućih, Aristotel po drugi put među Srbima i zbirki aforizama (Čizma režim čuva, Glasaćemo se još, Eno sekire, kamo ga kum?, Zovite me Aristotel). Napisao je dve radio drame: Rasvanuće (Radio Beograd Drugi program) i Snevač od slame (Radio Beograd Treći program). Dobitnik je nagrada Stevan Sremac, Milutin Uskoković, Jovan Skerlić, Prve nagrade „Čivijada 2016“, Prve nagrade Radio Beograda za dramsku minijaturu, Povelje Karađorđević, Povelje Opštne Velika Plana.

Za esej A to tonuće u prostoru dobitnik je Druge nagrade na konkursu „Ulaznica 2011.“ Aforizmima i pričama zastupljen je u više antologija kod nas i u Svetu. Od 1994. godine uređuje velikoplanjanski časopis za kulturu Naš trag. Zaposlen je u biblioteci „Radoje Domanović“ u Velikoj Plani. Član je Srpskog PEN centra.

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

OFK Vršac igrao na svom terenu sa Bečejom

Fudbalska prvenstvena utakmica, 10 kola, Srpske lige Vovodina, između Vršca i Bečeja, posle veoma lepe ...

Facebook