Zdravstvo da ozdravi

Pokrajinska vlada dodelila 45 miliona dinara bolnicama i institutima. Novac za opremu Vrbasu, Vršcu, Senti, Beloj Crkvi, KCV i Kamenici.

UPRAVA za kapitalna ulaganja AP Vojvodine dodelila je u sredu ukupno 45.891.764 dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti zdravstva za šest pokrajinskih zdravstvenih ustanova.

Sredstva su dodeljena opštim bolnicama u Vrbasu, Vršcu, Senti i Beloj Crkvi, te Kliničkom centru Vojvodine i Institutu za plućne bolesti AP Vojvodine u Sremskoj Kamenici.

Ugovori o dodeli sredstava potpisani su u Upravnoj zgradi KCV u Novom Sadu, u prisustvu predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i pokrajinskog sekretara za zdravstvo Zorana Gojkovića.

Mirović je rekao da je Pokrajinskoj vladi zdravstvo jedan od prioriteta, a među planiranim ulaganjima najvažniji su izgradnja B i C bloka KCV. On je kazao da su u tom pravcu učinjeni ozbiljni koraci, formiran je Odbor koji će se baviti tim pitanjem, pred kojim je mnogo posla.

– Blokovi B i C će sigurno biti izgrađeni, ali to je samo deo onoga što radimo u cilju poboljšanja uslova u zdravstvenim ustanovama – rekao je Mirović.

Institutu za plućne bolesti Vojvodine za nabavku opreme dodeljeno je 7,5 miliona dinara, dok je KCV dobio 11,8 miliona dinara za kupovinu EKG aparata i ostale opreme. Bolnici u Vrbasu opredeljeno je 5,7 miliona (aparat) za anesteziju, bolnica u Vršcu utrošiće 2,3 miliona za kupovinu četiri monitora za praćenje vitalnih funkcija. Senćanska bolnica će za 13,9 miliona kupiti sterilizator, a bolnica u Beloj Crkvi sanitetsko vozilo (4,4 miliona).

Ulažemo ravnomerno u Vojvodini, kako bi svi građani imali adekvatnu zdravstvenu zaštitu i da tako napravimo prvi korak u zdraviju Vojvodinu, rekao je Kovačević.

Novi konkursi biće raspisani u januaru naredne godine.

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Uhapšen Vrščanin, policija pronašla drogu u stanu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vršcu uhapsili su S.Z. (1992) iz Vršca, zbog postojanja osnova ...

Facebook