DVE NOVE ZNAČAJNE NAGRADE ZA KOV (FOTO)

Izuzetno vredna izdanja Književne opštine Vršac i dalje nižu nove uspehe.

Krajem oktobra su objavljeni dobitnici nagrade „Milica Stojadinović Srpkinja“ koju dodeljuje Zavod za kulturu Vojvodine. Nagradu ravnopravno dele Stana Dinić Skočajić za zbirku pesama „Teglice za bubice“ u izdanju Književne opštine Vršac i Sunčica Denić za zbirku pesama „Nevreme“ u izdanju Abatros plus.

Početkom novembra, izuzetno vredna „Nagrada Vukove zadužbine za umetnost“ za 2016. dodeljena je neumornom prevodiocu i promoteru poljske književnosti u nas, Biserki Rajčić za knjige: „Venecijanski portret“ Gustava Herlinga-Gruđinjskog u izdanju Književne opštine Vršac, „Galicijske priče“ Andžeja Stasjuka („Heliks“, Smederevo) i „Neuračunljivo“ Eve Zonenberg („Kuća poezije“, Banja Luka).

„Venecijanski portret“ je potresan mikroroman o veoma talentovanoj i lepoj ženi, kojoj je sudbina uskratila svaki vid ljubavi. Druga priča među koricama ove knjige je „Kazanovin lavirint“, priča inspirisana Venecijom i životom jednog od najpoznatijih Venecijanaca, Kazanove, koji je bio najčuveniji evropski ljubavnik i zavodnik svog vremena.

 

gustav-herling-grudinjski

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Nestanak struje 19 i 20 novembra u Vršcu i okolini

Vršac Utorak 19. novembar Kosovska, Svetozara Miletića od Bore Kostića do Kosovske, B. Jovanović od ...

Facebook