Književna opština Vršac, zapažena na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

Književna opština Vršac je i ove godine bila veoma zapažena na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, kada je reč o već tradicionalnoj ponudi na koju čitaoci mogu naići na štandu KOV-a i kada je reč o novim izdanjima ove renomirane kuće, i te kako poznate u sajamskim izdavačkim krugovima.

Na platou „Miloša Crnjanskog“ predstavljena su vredna i retka izdanja iz biblioteke „Nesanica“ poput monografije „Publika“ posvećene Lorki, mikroromana „Venecijanski portret“ Gustava Herlinga-Gruđinjskog i zbirke pesama „Imamo vatru“ Nikaragvanca Hoakina Pasosa. O ovim delima pred brojnom publikom govorili su Draško Ređep, Biserka Rajčić, Aleksandra Mančić, Bojana Kovačević Petrović i Gabrijel Babuc.

Na sajamskoj promociji, održanoj u sali „Janko Veselinović“, KOV je predstavio izdanja iz svoje istoimene biblioteke. Jedini Vrščanin, sa svojom prvom zbirkom poezije „Požuda kao uzbuna“, promovisanom baš na Sajmu knjiga jeste Aleksandar Jovanović.

Autori su nakon obraćanja govorili izabrane stihove iz svojih knjiga, Snežana Miladinović Lekan iz zbirke „Ni magle nisu uvek iste“, a Vukašin Vojvodić iz knjige „Zabranjeni lekovi“. Književna kritičarka Gordana Vlahović čitala je odlomke iz svog novog romana „Razodevanje“.

sajam-knjiga-4

sajam-knjiga-1

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

„Hand made quartet“ – izložba unikatnih radova četiri autorke

Datum: Sreda, 18 Septembar 2019 Vreme: 19:00 Mesto: Dom vojske U sredu 18. septembra u ...

Facebook