Smanjenje cena toplotne energije

Na osnovu Odluke o ceni toplotne energije, JKP Drugi oktobar smanjiće cenu za stambene i poslovne prostore, koji se snabdevaju toplotnom energijom iz vršačkih toplana.
Ovom odlukom utvrđuje se cena snabdevanja krajneg kupca toplotnom energijom snabdevača Javnog komunalnog preduzeća Drugi oktobar. Cena toplotne energije iskazuje se po tarifama utvrđenim Metodologijom za određivanje cene snabdevanja krajnjeg kupca toplotnom energijom.
Za stambeni prostor, gde je zajednički merač, tarifna cena koja nosi naziv „energija“ iznosiće 3.92 dinara po kilovat času, i plaćaće se samo tokom grejne sezone. Druga tarifa koja nosi naziv „površina“, plaća se tokom cele godine, i deli se na dvanaest meseci, a iznos je 293,59 dinara po kvadratnom metru.
Za poslovni prostor, gde je takođe zajednički merač, prva tarifa iznosi 4,90 dinara po kilovat času, dok druga tarifa iznosi 366,59 dinara po kvadratnom metru.
Cena toplotne energije izračunata je postupkom utvrđenim Metodologijom za određivanje cene snabdevanja krajnjeg kupca toplotnom energijom.
U odnosu na prethodnu godinu i na prethodnu grejnu sezonu, tarife su niže za oko 10 posto, a menjaće se promenom ulaznih parametara, prema uslovima iz Metodologije.
Nova cena primenjivaće se od 1. decembra 2016. godine.
Izvor Južni Banat

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

U Vršcu duvalo 110 km/h: Orkanski udar vetra može da obori čoveka, meteorolog progovorio o opasnosti

Na jugu Banata, pre svega u Vršcu, danas su zabaleženi orkanski udari vetra brzine od ...

Facebook