Goran Đurković i Tamara Kostić dominiraju Planetom!

Vrščanin Goran Đurković, posle apsolutne dominacije u Svetskom kupu, pobednik je Superfinala koje je protekle nedelje održano u gradu Hangzou u istočnoj Kini. Vrščanka Tamara Kostić, Evropska prvakinja za 2016. godinu, zauzela je drugo mesto u ženskoj konkurenciji.

Na ovom pozivnom takmičenju u preciznom sletanju paraglajderom na cilj, koje se organizuje po završetku Svetskog kupa, učestvovalo je 10 najbolji pilota paraglajdera Evrope, 10 najbooljih pilota iz Azije i 10 najboljih iz Kine.

Da podsetimo, Đurković je pobednik Svetskog kupa u preciznom sletanju paraglajderom za 2016. godinu i dobitnik pet “Zlatnih orlova” u letačkoj grani vazduhoplovnog sporta, što je istorijski rezultat koji će retko ko nadmašiti. Kako se čini i šesti “Zlatni orao” mu je već u rukama!

Statua “Zlatni orao” najprestižnija je nagrada koju jedan vazduhoplovni sportista može da osvoji i dodeljuje se za rezultate postignute u prethodnoj godini. Statuu “Zlatni orao”, koju mnogi smatraju krunom karijere, Vazduhoplovni savez Srbije (VSS) dodeljuje najboljim poklonicima neba i visina još od 1957. godine.

Đurković je vlasnik i tri državna rekorda, koja je postavio 6. decembra 2015. godine, na Svetskim vazduhoplovnim igrama u Dubaiu:

1. Rezultati posle tri uzastopne serije (4cm)
2. Rezultati posle četiri uzastopne serije (7cm)
3. Rezultati posle pet uzastopnih serija (11cm)

Vrščanin Dragan Popov Superfinale je završio na 15. mestu, što je takođe izuzetan uspeh.

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

OFK Vršac gostovao u Pančevu

Fudbalska prvenstvena utakmica, 9 kolo Srpske lige Vojvodine,  Vršac je gostovao u Pančevu, poražen je ...

Facebook