Veće plate i penzije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u javnom sektoru plate biti povećane za između 5 i 7 odsto, dok će penzionerima narednih nedelja biti isplaćeno po 5.000 ili 6.000 dinara, a da će im povećati penzije za 1,5 ili 1,7 odsto od januara 2017. godine.

Sa sigurnošću mogu da potvrdim da će nastavnicima, učiteljima i ljudima u prosveti između 6 i 7 odsto biti uvećane plate, lekarima 5 odsto, policiji 5 odsto, vojsci 5 odsto – rekao je Vučić, dodavši da nećemo izneti sve podatke o povećanju primanja, dobili smo prostor od MMF-a.

Premijer je dodao da će primanja biti povećana za pet odsto i socijalnim radnicima i radnicima u kulturi, kao i da će neki zaposleni imati “veće plate nego ikada”, rekao je navevši primer prosvetne radnike.

Što se tiče penzionera, premijer je rekao da će u naredne tri do četiri nedelje isplatiti po pet do šest hiljada dinara penzionerima, a da će od 1. januara biti i povećanje penzija.

– To jednokratno povećanje važi za sve penzionere, jer računamo da ljudi mogu da se obraduju, da potroše neki novac za Svetog Nikolu, Novu godinu, Božić… ko šta slavi – rekao je Vučić na konferenciji u Vladi Srbije.

 

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

VRŠČANKA PREVARILA MNOGE PODSTANARE U SRBIJI – Da li ste i vi među njima?

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su V. G. M. (1970) iz Vršca, zbog ...

Facebook