Nemački Fresenius SE povećao prognozu dobiti za 2016. – Zarada u trećem kvartalu 399 mil EUR

Niži troškovi, remont i lansiranje generičkih lekova na tržištu Severne Amerike omogućili su nemačkoj kompaniji za zdravstvenu zaštitu, Fresenius SE, da blago poveća prognozu dobiti za tekuću godinu nakon objave rezultata za treći kvartal, prenosi Wisebroker.
Grupa sada očekuje da prilagođeni neto dobitak poraste 12-14% u odnosu na prethodnu prognozu od 11-14%, što je dobra potvrda poslovne strategije kompanije.
Fresenius je u trećem kvartalu ostvario prilagođenu dobit od 399 mil EUR i 7,3 mlrd EUR prihoda što je u skladu sa očekivanjima tržišta.
Glavni doprinos rastu prihoda grupe dali su jedinica za proizvodnju infuzionog rastvora i opreme Kabi i kompanija Fresenius Medical Care koja se bavi pružanjem usluga dijalize.
Kabi sada očekuje rast prihoda i operativne dobiti u rasponu 4-6%, nakon što je nedavno lansirao seriju generičkih intravenskih lekova u SAD čije tržište čini trećinu prihoda.
FMC koji ostvaruje dve trećine prihoda na tržištu Severne Amerike i drži 38% tržišta za dijalizu, ostvario je značajan napredak u poslovanju nakon rezanja troškova i promene politike američkog državnog osiguranja Medicare.
Prihodi kompanija na američkom tržištu porasli su 10% na 3,3 mlrd USD, kao posledica povećanja cene tretmana i veće tražnje među komercijalnim pacijentima, prenosi.
Deo Fresenius Medical Care je i fabrika FMC Srbija u Vršcu.
Izvor Ekapija

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

TREBA VAM POSAO ? OSTAVITE SVOJ CV!

BOLE NEKRETNINE – TREBA VAM STAN ILI KUĆA

NOVO – ODRŽAVANJE RAČUNARSKE MREŽE

POLASCI AUTOBUSOM I VOZOM

POLJOPRIVREDNA APOTEKA

x

Takođe pogledajte

Veliko isključenje struje u Vršcu 30. septembra

EPS Distribucija doo Beograd, Ogranak Pančevo, Pogon Vršac obaveštavaju korisnike da će, zbog radova na ...

Facebook