Međunarodni Sajam turizma u Novom Sadu od 29.09.do 01.10.2016.

Na Novosadskom sajmu otvoren je 49. međunarodni Sajam turizma na kom se predstavlja turistička ponuda Srbije, zemlje partnera Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske i Grčke.

Turistička organizacija Vršac, dobitnik je velike zlatne medalje.

Prepoznata je manifestacija Vinofest.

Julkica Mitrašinović, član gradskog veća za turizam i Tatjana Palkovač, direktor Turističke organizacije Vršac, primili su ovo prestižno priznanje za manifestaciju festival vina “Vinofest”.  Nagarđeni iz Vršca su i porodična vinarija Selecta, vlasnika Nikole Stojšina, za visok nivo razvoja vinskog turizma, dečje odmaralište Crveni Krst, za visok kvalitet usluga rekreacije i smeštaja dece i Etno Kuća Dinar, vlasnika Dejana Zonaia,  za visok stepen kvaliteta i usluge.

Na štandu Turističke organizacije Vojvodine, Vršac je promovisao  turističku ponudu grada, vršačke planine kao i nezaobilazan put vina.

Otvarajući ovu manifestaciju ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je primetio da Sajam iz godine u godinu postavlja sve više standarde. Približavajući se tako beogradskom sajmu koji je postao respektabilna međunarodna turistička manifestacija u ovom delu Evrope – ocenio je Ljajić.

Turistička organizacija Vojvodine uz podršku Pokrajinske vlade, priredila je događaj

Defile vinskih vitezova i organizovana je konferencija za medije.

Vitezovi vina, među kojima je učešće uzeo i  Nikola Cuculj, iz Vršca, Vitez vina, veliki majstor Banatskog vinskog reda Sveti Teodor,  pokazali su na ovom događaju, koliko su vina iz svih vojvođanskih regija brend i primat u privlačenju turista.

Degustacija vina iz Vojvodine bila je upriličena na zajedničkom nastupu svih vojvođanskih gradova u okviru programa Turističke organizacije Vojvodine.

vrsacns

 

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Prvenstvo Srbije za mlađe pionire

U Kruševcu je ovog vikenda organizovano Prvenstvo Srbije za mlađe pionire(U14), gde su nastupili takmičari ...

Facebook