Ugašen Pokret VRER (Vršačka regija evropska regija)

Kako saznajemo, odluka je doneta preglasavanjem, jer je idejni tvorac ove interesne grupe pojedinaca Miodrag Babić, insistirao da se bezrazložno nastavi huškačka politika prema koalicionom partneru u lokalnoj vlasti – Srpskoj naprednoj stranci.

Babić je, navode naši izvori, po svaku cenu želeo da gašenje Pokreta VRER bude propraćeno medijskom kampanjom protiv SNS i da se oni lažno optuže za “pritiske, pretnje i ucene”.

On je od vikenda pokušavao da oformi novo rukovodstvo. Lobirao je da novi predsednik bude Nataša Maljković Čonić, koja je danas samovoljno pristupila SNS. Posle prave drame, Jovica Zarkula, poslednji predsednik Pokreta VRER, povukao je sve svoje ljude i ostavio Babića u mat poziciji.

Svi viđeniji članovi su napustili politiku ili su svojevoljno prešli u koalicioni SNS, jer su im glasači na poslednjim izborima jasno stavili do znanja da grupe građana u Vršcu, posebno one koje su stvorene za ostvarivanje interesa pojedinaca, nemaju budućnost. To je danas Pokretu VRER saopštio i sam Jovica Zarkula.

Da podsetimo, SNS u Gradu pod Kulom ima apsolutnu većinu u lokalnom parlamentu, jer su Vrščani zdušno podržali politiku Aleksandra Vučića.

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Radi se novi asvalt ispred Gradske kuće Vršac (FOTO)

Ispred gradske kuće u Vršcu, put koji se nalazi oko 100m potpuno je sklonje i ...

Facebook