Vršačka Agrico pijaca, jedna od najsavremenijih u regionu

Agrico pijaca je jedan od najmodernijih ovakvih objekata u zemlji, izgrađena je novcem od projekta prekogranične saradnje Srbije i Rumunije. Kao jedna od retkih zatvorenih i klimatizovanih pijaca ispunjava sve sanitarne i upotrebne standarde EU, ali je ujedno i naj udobnije za prodavce, tako i kupce.

O njoj se stara i brine JKP „2. oktobar“ iz Vršca kao domaćin.

Ono što građani možda ne znaju, to je da je pijaca opremljena klimatizacijom, da je leti hlađena a zimi grejana. Unutar pijace nalaze se i posebno idvojena mlečna pijaca, sa rashladnim vitrinama, kao i nekoliko lokala za izdavanje. Za kupce i prodavce na Agrico pijaci – sada jedinoj vršačkoj zelenoj pijaci, nalazi se i savremni mokri čvor – posebno odvojeni toaleti za muškarce i žene, sa WC šoljama u odvojenim kabinama – uz to nalazi se i po jedan WC u svakoj prostoriji za osobe sa invaliditetom, koji se odlikuje posebno dizajniranim sanitarijama i osloncima.

Postoje i nekoliko „stanica za pranje proizvoda“, to jest tuševa za tuširanje proizvoda u gajbicama, tako što se gajbice postave na sanitariju sa rešetkom i odgore se vrši tuširanje i pranje proizvoda a svaka stanica ima toplu i hladnu vodu.

Pijaca ima velika pokretna vrata za utovar-istovar robe na zadnjem delu zgrade, a i nekoliko staklenih vrata s astrane koja s otvaraju u letnjem periodu.

Lokali su svi opremljeni mokrim čvorom, kao i magacinom koji na svom začelju ima velika utovarna vrata sa parkinga tako da se roba može direktno uneti u lokal.

Ima i dva spoljna lokala, koji je jedan fast food a drugi pekara „1. maj“

Pijaca ima zvanična dva ulaza, jedan glavni, a drugi prema parkingu i WC-ima, a sam parking je dovoljno veliki da se parkiraju i kupci i prodavci.

Radno vreme je od 06-20 časova, pijaca je osvetljena iznutra i spolja, a ima obezbeđenje u tri smene, 24 časa.

 

 

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

MK Fintel Wind kod Vršca otvara svoj treći i najveći vetropark u Srbiji „KOŠAVA 1“

SVEČANO OTVARANJE NAJVEĆEG VETROPARKA KOMPANIJE MK FINTEL WIND MK Fintel Wind, zajednička kompanija italijanske Fintel ...

Facebook