Saradnja Vršca i Japana ide uzlaznom putanjom

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, ugostila je profesora Univerziteta iz Osake, Takeši Nakanu,  i profesorku Kaori Kimura, istorijskog istraživača Univerziteta iz Budimpešte, inače supervizora u odnosima Vršca i Japana. Cilj posete je međunarodna saradnja Japana i Vršca, koja datira još od pre par godina.

Gradonačelnica je tom prilikom izjavila, kako joj je izuzetna čast i zadovoljstvo što ima priliku da ugosti profesora Nakanu, čoveka koji je ostvario izuzetne rezultate u oblasti zaštite životne sredine. Takođe, istakla je da će saradnja Vršca sa Japanom ubuduće ići uzlaznom putanjom.

Pored toga, gradonačelnica je pozdravila i profesorku Kaori Kimuru, koja je dragi gost u našem gradu bezmalo jednu deceniju.

Nadam se da će gospođa Kimuru i u budućnosti pomoći svojim savetima, na pospešivanju međunarodne saradnje Vršca i Japana, kao što to čini u Mađarskoj i Rusiji.

Profesor Takeši Nakura, prilikom obraćanja prisutnima, zahvalio se gradonačelnici na srdačnom prijemu i iskazao je zadovoljstvo što je sa njima danas bilo i  Hanami udruženje iz Vršca. Kako navodi profesor Nakura, Vršac i udruženje Hanami će u budućnosti sarađivati na projektima koji imaju za cilj unapređenje kvaliteta živozne sredine, kao i na razmeni studenata.

Pored toga, profesor  je istakao kako bi voleo da ostvari saradnju sa Poljoprivrednom školom Vršac, koja bi bila tom prilikiom povezana sa nekom od poljoprivrednih škola iz Japana. Na kraju, profesor Nakura je istakao da učenici iz Japanskih poljoprivrednih škola imaju želju da upoznaju našu kulturu i posete gradove kao što su Vršac, Pančevo, i okolna naseljena mesta i opštine.

Na samom kraju obratila se i  profesorka Kaori Kimura, koja je istakla da sa udruženjem Hanami iz Vršca sarađuje več duži niz godina na raznim projektima, i nada se da će se ta saradnja uspešno nastaviti i u budućnosti..

Izvor: Južni Banat

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Vršac, Promocija knjige dr Boris Stojkovski „Car Jovan Nenad“

Datum: Utorak, 28 Januar 2020 Vreme: 18:00 Mesto: Salon Gradske biblioteke 28. januara 2020. godine, ...

Facebook