Kako igrati counter strike preko interneta

Counter strike je jedna od najpopularnijih online igara ikada. Ako je nikada niste igrali, sigurno ste bar čuli za obračun ˝kantera˝i ˝terora˝. Ova igra jeste pucačina iz prvog lica, izašla 2003. godine ali je i dalje jedna od najigranijih igrica preko interneta, iako grafički dosta zaostaje za novijim igricama. Tema igre je borba između terorista i policajaca. Teroristi imaju za zadatak da postave bombu C4 na određeno mesto ( postoje 2 mesta na svakoj mapi ), ili da ubiju sve policajce, a cilj antiterorista jeste da ne dozvole teroristima da postave bombu ili da ih likvidiraju. Takođe na nekim mapama se nalaze i taoci, koje policajci treba da oslobode. Svaka runda traje oko 2 minuta, što je dovoljno vremena da napravite par ubistva i postavite ili deaktivirate bombu.

Kako igrati counter strike preko interneta

  1. Da bi igrali ovu igru morate je prvo instalirati. To ne oduzima mnogo vremena a ni prostora na hard disku. Možete je skinuti sa interneta, lako je naći je. Najviše ljudi igra 1.6 counter strike verziju, pa je najbolje nju nabaviti.
  2. Kada uđete u igru, upišite svoj nick, tj. ime pod kojim ćete postati poznati na serverima kao hladnokrvni ubica.
  3. Podesite sensitivity ( brzinu miša ), boju i veličinu nišana.
  4. Podesite komande na kojima ćete se kretati, skakati, čučnuti i pucati. Takođe bitno je namestiti rezoluciju koja odgovara vašem monitoru
  5. Sve ove stvari možete podesiti u sekciji Options, u samoj igri.
  6. Sledeće što vam treba jesu IP adrese servera preko kojih ćete igrati. Postoji mnogo servera u Srbiji i svetu, i svi su vam dostupni, samo je potrebno nabaviti njihovu IP adresu. To možete uraditi tako što ćete na nekom forumu videti adresu nekog servera, ili jednostavno otići na sajt www.trackthegame.com i nabaviti adresu servera. Postoje serveri na kome se skupljaju delije, grobari pa i nišlije ili beograđani, ali i oni na kojima igraju samo dobro uvežbani igrači. Lako ćete naći sebi mesto i zabaviti se.
  7. Kada izaberete server na kojem želite da igrate, iskopirajte adresu u konzolu. Pritiskom dugmeta na tastaturi ispod dugmeta ESC, a sa leve strane od broja 1, otvoriće vam se novi prozor u kome treba napisati connect i iskopirati IP adresu koja se sastoji od vise brojeva i tačaka ( npr. 193.192.59.233:27033 ). Kada to uradite, dovoljno je pritisnuti ENTER i započeti igru preko interneta.
  8. Servere možete dodati u favorite kako bi ih kasnije lakše našli i igrali na njima.
  9. To ćete uraditi tako što ćete u meniju igre kliknuti na Find servers i onda u novootvorenom prozoru kliknuti na Add server. Tada ćete upisati IP adresu željenog servera i pritisnuti na add this address to favorites.
  10. Ako ste novi u ovoj igri, ili niste dostigli nivo koji želite, možete pročitati moj drugi članak Kako postati dobar counter strike igrač i pokupiti neke korisne savete i tako unaprediti svoju igru.

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Prvenstvo Srbije za mlađe pionire

U Kruševcu je ovog vikenda organizovano Prvenstvo Srbije za mlađe pionire(U14), gde su nastupili takmičari ...

Facebook