Google predstavio novu aplikaciju za dopisivanje – Allo koristi veštačku inteligenciju da predvidi vaše odgovore

Kompanija Google lansirala je novu aplikaciju za dopisivanje Allo. U pitanju je aplikacija kojoj je glavna prednost u odnosu na konkurenciju veštačka inteligencija.
Na prvi pogled, Allo podseća na ostale aplikacije za dopisivanje poput Vibera i WhatsApp-a. Korisnici se prijavljuju sa svojim brojem mobilnog telefona, a potom aplikacija skenira vaše kontakte u potrazi za ljudima koji je koriste.
Pored tekstualnih poruka, korisnici mogu da razmenjuju zvučne poruke, fotografije, lokaciju… Allo takođe dolazi sa nekoliko različitih kolekcija stikera koji će konverzaciju sa prijateljima učiniti živopisnijom. Međutim, nijedna od tih stvari nije razlog zbog kojeg bi trebalo da koristite Allo.
Glavna prednost ove aplikacije, smatrajku u Google-u, je pomenuta veštačka inteligencija koja dolazi sa opcijom Smart Replies. Kroz konverzacije, aplikacija će pratiti vaše odgovore na postavljena pitanja kako bi u budućnosti mogla da ih sugeriše pre nego što počnete da odgovarate.
Primera radi, ukoliko vas neko pita kakav je bio vikend, Allo će ponuditi odgovore kao što su “bio je dobar” ili “bilo je zabavno”.
Google je pomenutu opciju kombinovao i sa prepoznavanjem fotografije, pa će Allo moći da sugeriše odgovor i na slike.
Korisnici Allo-a će moći da koriste i Google Assistant, bota sa kojim će moći da se dopisuju, postavljaju mu pitanja, rezervišu letove, restorane… Google napominje da je njihov Assistant i dalje u ranim fazama razvoja i da će postati napredniji vreme

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Posetite naš i Vaš gradski muzej u Vršcu, WEB TV

Posetite naš i Vaš gradski muzej u Vršcu. Radno vreme Utorak – petak 10h do ...

Facebook