U Vršcu završeni 59. Dani berbe grožđa

Privredno-turistička manifestacija „Dani berbe grožđa“, koja je tokom prethodna četiri dana organizovana 59. put u Vršcu , sinoć je svečano završena. Vršački „Dani berbe grožđa“ su jedna od najposećenijih manifestacija u čast grožđa, vina i vinogradarsta u našoj zemlji.

O značaju vršačkog Grožđebala za Grad Vršac i našu zemlju, dovoljno govori podatak da je ove godine manifestaciju podržalo i resorno Republičko ministarstvo i Pokrajinski seketarijat. Za sve posetioce pripremljen je bogat kulturno umetnički i zabavni program. Na glavnoj bini u centru grada nastupali su Crvena jabuka, Jelena Tomašević, Snežana Đurišić, Zoran Kalezić, Sara Jo i Ana Kokić.  Svake godine misli se i na najmladje sugrađane. Tako je za mališane priredjen maskembal, a zadnjeg dana kroz centar prodefilovala je tradicionalna grožđebalska karnevalska povorka i priređeno je bacanje grožđa iz aviona. Takođe i ove godine pored programa u centru grada, za posetioce su organizovani turistički obilasci vinogorja i vinskih podruma i brojne propratne manifestacije.

grozdjenbal vrsac

I ove godine vršačku manifestaciju u čast grožđa, vina i vinogradarstva posetio je veliki broj gostiju iz zemlje, a među inostranim turistima, već po tradiciji, najviše je bilo gostiju iz susedene Rumunije. Prema rečima Tatjane Palkovač, direktiorke Turističke organizacije Vršca, ove godine oko 150 000 ljudi posetilo je manifestaciju, što je i rekordni broj posetilaca do sada. Na to je uticao dobar program, lepo vreme i činjenica da se ove godine nisu poklapali sa drugim sličnim manifestacijama u Srbiji.

Organizatori manifestacije zadovoljni su kako je protekao ovogodišnji Grožđebal, i pozivaju sve na 60. jubilarne Dane berbe grožđa koji će se održati sledeće godine od 14. do 17. septembra.

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Korona

Vršac: broj inficiranih za 24 časa (13. Januar 2021.)

Prema poslednjim podacima na današnji dan beleže se novih 74 (9 PCR i 65 Ag) ...

Facebook