Bora Kostić Vršac na čelu tabele

Završeno pretposlednje osmo kolo Banatske lige -jug u šahu za 2016. godinu – Bora Kostić Vršac opet na čelu tabele

U osmom kolu Banatske lige jug u šahu za 2016. godinu postignuti su sledeći rezultati:

8-kolo_2016-_1

8-kolo_2016-_2

Nakon ovog kola  – pre posledenjeg odlučujućeg kola tabela ima sledeći izgled:

tabela-8-kolo-2016

Uoči poslednjeg kola ekipe ŠK Bora Kostić Vršac i ŠK Kovačica su potpuno izjednačene, pobedom sa većim rezultatom u ovom osmom kolu vrščani su izbili na čelo tabele sa minimalnom pednosti od pola poena pri istom broju bodova.

Parovi poslednjeg odlučujućeg devetog kola su sledeći:

parovi-9-kolo

Prvo mesto će se odlučivati u mečevima u kojima ŠK Kovačica na domaćem terenu očekuje ŠK Slogu Plandište   odnosno ŠK Unirea Ritiševo kao domaćin dočekuje ŠK Bora Kostić Vršac. U slučaju da obe ekipe pobede značajna će biti poen razlika odnosno kolikom će razlikom ostvariti pobede. Ako vrščani postignu istovetan  (ili veći) rezultat kao Kovačica, oni će biti prvi a u svakom slučaju manje pobede od Kovačice, čak i za samo pola poena vrščani će biti drugi jer je Kovačica pobedila u direktnom susretu. Isto je i ako obe ekipe igraju nerešeno ili čak da obe ekipe izgube u posledenjem kolu, jer trećeplasirani Kovin zaostaje četiri boda i ne može da ih stigne čak i u slučaju da dve vodeće ekipe izgube u posledenjm kolu.

Iz lige po sadašnjem stanju na tabeli najbliži je  ispadanju  ŠK Budućnost Banatski Brestovac kao trenutno posledenje plasirana ekipa.  Ipak, postoji mogućnost da Brestovac pobedi Karlovac a da PAŠK izgubi od Opova i u tom slučaju bi Brestovac mogao da zauzme deveto mesto sa 7 bodova  a PAŠK bi bio deseti sa 6 bodova i tako bi PAŠK ispao.

Pretposledenje mesto na tabeli je zona opasnosti za ispadanje jer ukoliko ekipa Banatskog Novog sela  ispadne iz višeg ranga (Druga liga Srbije grupa Vojvodina)  onda se i ovde pretposlednje plasirana ekipa seli u niži rang. Da izbegnu to pretposledenje mesto koje može značiti ispadanje iz lige,  bore se ekipe  PAŠK Pančevo koja je trenutno na tom nepovoljnom pretposlednjem mestu i ŠK Banatski Karlovac koji je u povoljnijem položaju jer igra sa trenutno poslednjim  Banatskim Brestovcem,  dok PAŠK ima u posledenjm kolu težeg protivnika – gostuje bolje plasiranom Opovu.  Pri tome, pošto ima bod manje od Karlovca, PAŠK mora da pobedi i pri tome još da se nada da Brestovac  ostvari  bar nerešen rezultat  protiv Karlovca. U slučaju da Karlovac pobedi,  PAŠK će ostati na pretposledenjm mestu bez obzira na svoj rezultat u posledenjm kolu.

Ostale ekipe nisu ni u zoni borbe za prvo mesto niti u zoni  opasnosti od ispadanja  i mirno dočekuju posledenje kolo.

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Nove led rasveta u ulici Žarka Zrenjenina kod katedrale (FOTO)

Postavlja se nove led sijalice i rasveta u ulici Žarka Zrenjenina kod katedrale.

Facebook