VRŠAČKI OLIMPIJCI NA BIS

SPEKTAKULARNA PROSLAVA JUBILEJA KOŠARKAŠKOG KLUBA VRŠAC UVELIČANA ODAVANJEM PRIZNANJA ČLANOVIMA OLIMPIJSKOG TIMA SRBIJE

Košarkaški klub Vršac na veličanstven način obeležio je jubilej 70 godina postojanja, spektakularnim turnirom koji je prvog i drugog dana pratilo po blizu 3.000 gledalaca u Milenijumu.

Tome treba dodati da je mečeve preko internet sajta, pratilo 25.082 gledalaca.

Ljubitelji košarke imali su priliku da, kao nekad, na delu vide ABA ligaše, brojne asove srpske klupske košarke, ali i novi tim Vršca predvođen trenerom Milanom Gurovićem, koji je pokazao da poseduje superligaški potencijal. U fantastičnoj atmosferi Vrščani su uz rođendan kluba obeležili i rođendan legende vršačke, srpske i evropske košarke, Biljane Stanković, igračice koja je učestvovala u osvajanju svih 20 trofeja koje krase vitrine kluba. Direktor Košarkaškog kluba Vršac, Predrag Kanački, uručio je Biljani buket 25 ruža od kojih svaka predstavlja po jednu osvojenu titulu, a dvadeset peta je za njen povratak u Vršac koji je, prema rečima Kanačkog, vredan kao jedna titula.

Najtrofejnija vršačka sportistkinja je, potom, u ime kluba, uručila plakete članovima srpskog olimpijskog tima koji su, kao članovi ženske i muške reprezentacije Srbije, sjajno predstavljali vršački sport i Košarkaški klub Vršac na Olimpijadi u Riju. Publika je ovacijama i gromoglasnim aplauzom najpre pozdravila igračicu koja je ponikla i stasala u Vršcu, nekadašnjeg kapitena ekipe Hemofarma koja je učestvovala u osvajanju pet vršačkih šampionskih titula i u osvajanju pet kupova,Tamaru Radočaj, koja je donela prvu olimpijsku medalju u istoriji vršačkog sporta.

Zatim Gorana Topića, standardnog člana stručnog štaba srpskog seniorskog nacionalnog tima koji je učestvovao u osvajanju olimpijskog, svetskog i evropskog srebra, a prethodno radio u svim omladinskim muškim i ženskim selekcijama naše zemlje. Dragana Popova, mladog košarkaškog stručnjaka koji je svojim inovacijama na polju skautinga oplemenio rad stručnog štaba reprezentacije Srbije i već ima dva boravka na čuvenom balkonu jer je učestvovao je i usvajanju svetskog srebra.

I konačno, Velibora Velju Kosanovića, koji je od 2012. godine član fizioterapetuskog tima reprezentacije Srbije sa kojom je učestvovao i na Oliimpijadi u Riju i na prethodnom Evropskom i Svetskom prvenstvu.

Spektaklu u Vršcu prisustvovali su i brojni gosti: Generalni sekretar KSS Dejan Tomašević, predsednik Udruženja KLS Darko Jovičić, Sportski direktor ABA lige Žarko Čabarkapa, košarkaški radnici Nebojša Čović, Dragiša Vučinić, Miodrag Ražnatović, Predrag Drobnjak, treneri Milan Minić, Vladimir Đokić, Oliver Popović, menadžeri Miodrag Radović, Goran Savić, Bojan Nikolić, kao i brojne košarkaške legende: Dušan Kerkez, Miodrag Marić, Stevan Karadžić, a podršku Vrščanima pružio je i roker Đorđe David, veliki prijatelj trenera Vršca Milana Gurovića.

U svečanoj loži bili su i predstavnici grada, gradonačelnica Dragana Mitrović, članovi Gradskog veća, direktori javnih preduzeća i ustanova, ugledni i uspešni privrednici Vršca, predstavnici Sportskog saveza i sportski radnici i prijatelji iz drugih klubova. Svi su došli da upute čestitke za jubilej i podrže klub.
Domaćin im je bio predsednik KK Vršac Ivan Grujin. Gledaoci su velikim aplauzom pozdravili i bivše igračice, igrače, trenere, sportske radnike koji su tokom proteklih sedam decenija stvarali istoriju kluba.
Svi akteri turnira bili su oduševljeni gostoprimstvom u Vršcu i pohvalili izuzetnu organizaciju turnira. Zasluge za to pripadaju direktorskom tandemu Predrag Kanački, Aleksandar Grujin.

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

„Hand made quartet“ – izložba unikatnih radova četiri autorke

Datum: Sreda, 18 Septembar 2019 Vreme: 19:00 Mesto: Dom vojske U sredu 18. septembra u ...

Facebook