Konferencija za novinare održana je u Gradskoj Kući

Vršački „Dani berbe grožđa“ su jedna od najposećenijih manifestacija u čas grožđa, vina i vinogradarsta u našoj zemlji.

– O značaju vršačkog Grožđebala za naš Grad i našu zemlju , dovoljno govori podatak da je ove godine manifestaciju podržalo i resorno Republičko ministarstvo i Pokrajinski seketarijat. Naravno, nije izostala ni finansijska podrška Grada, kao ni podrška brojnih sponzora. Želim da naglasim da je vršački Grođžebal osim gostima iz Srbije, zanimljiv i brojnim posetiocima iz susednih zemalja, među kojima je najviše gostiju iz Rumunije, rekla je članica Gradskog veća Julkica Mitrašinović.

Generalni sponzor 59. Manifestacije dani berbe grožđa su „Vršački vinogradi“ u kooperaciji sa firmom „Profineks“.

– Želim da se zahvalim svima na podršci u organizaciji. Za sve posetioce pripremili smo bogat program, a novina je i Foto konkurs koji smo organizovali, za najfotografiju našeg Grada koji je otvoren do 23. septembra. Takođe i ove godine pored programa u centru grada, za posetioce smo organizovali turističke obilaske vinogorja i vinskih podruma i brojne propratne manifestacije, rekla je direktorka TOV Tatjana Palkovač.

Nezaobilazni sadržaji manifestacije su i prodajni objekti i zabavni sadržaji, koji će biti postavljeni u širem centru grada.

Prodajni i ugostiteljski objekti ove godine nalaziće se na Svetosavskom trgu i Trgu pobede, Bulevaru Žarka Zrenjanina i u ulici Vuka Karadžića, dok će zabavni luna-parkovi biti na parkingu Hotela Srbija.

Već od utorka 13. septembra jedan deo Sterijine ulice biće zatvoren za saobraćaj i to u delu od Banke Inteza do TC „Bahus“. Od četvrtka biće zatvorene i ostale ulice u širem centru grada, rekao je načelnik Komunalne inspekcije Bosiljko Donevski.

Za autobuse koji organizovano dovoze goste, obezbeđen je parkig u delu Bulevara Žarka Zrenjanina i Miloša Obilića.

– S obzirom na to da očekujemo veliki broj gostiju, a time i vozila, alepujem na građane Vršca ali i na goste našeg Grada, da poštuju postavljenu saobraćanu signalizaciju. Želim da naglasim da će i privremeno biti zatvoren jedan deo državnog puta Vršac- Bela Crkva, od ulice Anđe Ranković do ulice Vaska Pope.

Takođe biće pojačana aktivnost saobraćajne na terenu, rekao je načelik Saobraćajne policije PS Vršac Luka Roman.

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

U Vršcu duvalo 110 km/h: Orkanski udar vetra može da obori čoveka, meteorolog progovorio o opasnosti

Na jugu Banata, pre svega u Vršcu, danas su zabaleženi orkanski udari vetra brzine od ...

Facebook