Nastavlja se takmičenje u Banatskoj ligi grupa jug za 2016. godinu u šahu

Nakon letnjeg perioda u kom je takmičenje Banatske lige jug u šahu za 2016. godinu mirovalo, 04.09.2016. odigraće se šesto kolo ovog takmičenja. U ovom jesenjem delu predviđeno je kalendarom takmičenja da se odigra četiri preostala kola i dva meča play off-a između pobednika Banatske lige grupa sever i grupa jug. Pobednik svake od grupa  (jug i sever) Banatske lige  će osvojiti pehar a pobednik play off-a će izboriti plasman u viši rang – Drugu ligu Srbije grupa Vojvodina.

Podsetimo šahisti Bore Kostića iz Vršca su u prethodnoj sezoni bili pobednici svoje Banatske lige grupa jug a zatim su u play off mečevima pobedili pobednika grupe sever – ekipu Sečnja u oba meča i na taj način se plasirali u Drugu ligu Srbije grupa Vojvodina. Ipak, zbog nedovoljnih novčanih  sredstava  nisu se odlučili da pređu u tako izboreni viši rang i ove godine ponovo su nastupili u Vojvođanskoj ligi grupa jug.

Nakon prolećnog dela takmičenja i odigranih pet od devet kola, šahisti Vršca su u značajnoj prednosti u odnosu na konkurente kojima beže  pet bodova, pa im se smeši nova pobeda u ovoj ligi.

Trenutno stanje na tabeli  pred šesto kolo koje treba da se odigra 04.09.2016. je:

Tabela nakon 5 kola Banatska liga 2016

U predstojećem kolu sastaju se sledeće ekipe:

1.ŠK Radnički Kovin – ŠK Budućnost Banatski Brestovac

2.ŠK Unirea Ritiševo – ŠK Kovačica

3.ŠK Bora Kostić Vršac – ŠK Bata Ćosić Opovo

4.ŠK Banatski Karlovac – ŠK Alibunar

5.ŠK Sloga Plandište – ŠK PAŠK Pančevo

Mečevi se igraju u Nedelju od 10 h.

Pozivamo šahiste i ljubitelje šaha da posete meč koji će se igrati u prostorijama šahovskog kluba Bora Kostić Vršac u ul. Žarka Zrenjanina br.19.  u nedelju 04.09.2016. od 10h.

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

U SUBOTU XVII LOV NA BANATSKU LISICU

U subotu 25.januara, u Alibunaru se organizuje XVII Lov na Banatsku lisicu, čiji su organizatori ...

Facebook