Počelo skidanje suncokreta sa uzurpiranih njiva u Vršcu (VIDEO)

Sa uzurpiranih državnih njiva na teritoriji Grada Vršca počelo je prinudno skidanje letine, a prvim otkosima suncokreta, pored poljočuvarske službe, policije, obezbeđenja i člana gradskog veća za poljoprivredu, prisustvovala je i gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

Ovo je prvi put da se na teritoriji Vršca ovako rešava problem uzurpiranog zemljišta, a gradonačelnica je istakla da nije zadovoljna činjenjem u prethodinom periodu.Odlučni smo u nameri da stanemo na put uzurpatorima i uvedemo red u korišćenje državnog poljoprivrednog zemljišta. Godinama je ova oblast zanemarivana. Nije bilo volje i konkretnih akcija, a ni podrške da se uzurpatorima stane na put. U narednom periodu trudićemo se da uvedemo red, a prema onima koji su se oglušili o zakon da sprovedemo sve zakonske mere, rekla je gradonačelnica Dragana Mitrović.

Od ukupno 12.500 hetara u državnom vlasništcu na teritoriji grada Vršca u zakup je dato oko 4.500, a uzurpacija 1.700 hektara o sada je rešena vansudskim poravnanjem. Tačne površine ostalih uzurpiranih parcela još uvek nije tačno utvrđena, a ostalo je da se prekontroliše još 600 – 700 hektara manjih parcela.

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Vršac, bioskop: Najnoviji „Ratovi zvezda“!

Bioskop centra „Milenijum“ prikazuje 19. i 20. decembra filmove „Ratovi zvezda – uspon Skajvokera“, završni ...

Facebook