Veliki uspeh Marije Stanimirović koja je zauzela 2. mesto u konkurenciji žena i postala prvakinja Vojvodine u konkurenciji omladinki

U Novom Sadu u krajem jula meseca, odigrano je 7. Otvoreno prvenstvo Vojvodine u šahu za 2016. godinu.

Prvenstvo je organizovao Šahovski savez Vojvodine i velemajstor Siniša Dražić u formi otvorenog prvenstva (Open turnir) gde su najbolje plasirani takmičari i takmičarke u svojim kategorijama proglašeni za prvake Vojvodine za ovu godinu.

Turnir je bio izuzetno posećen, nastupilo je 150 igrača iz raznih zemalja sveta a prvo mesto u apsolutnoj kategoriji (pobednik Opena) je osvojio velemajstor Pikula Dejan sa 7,5 osvojenih poena ispred grupe koja je podelila 2-9. mesto a u toj grupi našao se i organizator velemajstor Siniša Dražić  koji je posle Pikule naš najbolje plasirani igrač na ovom turniru uz Kumić Filipa i Todorović Nenada.

Posebno je uspešna na ovom turniru bila takmičarka šahovskog kluba „Bora Kostić“ iz Vršca majstorski kandidat Marija Stanimirović.

Ona je u konkurenciji takmičarki seniorki zauzela 2. mesto u Vojvodini  iza Miljković Jovane koja je u ovoj konkurenciji prvak Vojvodine a treća u ovoj konkurenciji bila je Gajčin Marina.

Još je veći njen uspeh u omladinskoj konkurenciji gde je prvakinja Vojvodine za 2016.godinu ispred  Gajčin Marine  i Gajčin Jasmine koje su u ovoj konkurenciji bile druga i treća.

Šahovski klub „Bora Kostić“ Vršac čestita Mariji na postignutim uspesima i ponosni smo što je ona naš član.

Konkurencija omladinki:

  1. Stanimirović Marija, mk,  5,5 poena,  1. mesto  – omladinska prvakinja Vojvodine
  2. Gajčin Marina, fm, 5 poena,    2. mesto
  3. Gajčin jasmina, mk,  5 poena,     3. mesto

Građani Vršca, joj čestitaju na velikom uspehu !

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Pored Vršca pronađena najstarija hrišćanska crkva na svetu

SVETO BRDO ŽIDOVAR Na oko pola puta između Vršca i Bele Crkve nalazi se četrdesetak ...

Facebook