Za treće dete dodatak !

Pokrajinska vlada: Za treće dete 12.000 dinara mesečno

Pokrajinska vlada će nastaviti do kraja godine da isplaćuje novčanu pomoć od 12.000 dinara mesečno porodicama u kojima se rodi treće dete, saopšteno je sa sednice Pokrajinske vlade. U saopštenju sa sednice se navodi da su podsticajne mere za rađanje dece jedan od trajnih prioriteta Pokrajinske vlade, ali je neophodno iznaći dodatne pare za te potrebe jer u budžetu za ovu godinu nisu predviđene za tu namenu. Isplata novca za treće dete biće nastavljeno nakon rebalansa buyeta Vojvodine.

Podsetimo, novčana pomoć od 12.000 dinara za treće dete u Vojvodini se isplaćuje od 1. januara 2013. godine. To pravo porodice ostvaruju u trajanju od 24 meseca. Pokrajinska vlada je dopunila i Odluku o broju studenata za upis u prvu godinu master i doktorskih akademskih studija koji se finansirju iz pokrajinskog buyeta na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu u školskoj 2016/2017. godini.

Na Prirodno-matematičkom fakultetu je akreditovan novi studijski program master akademskih studija Primenjena matematika, nauka o podacima, za izvođenje na srpskom i engleskom jeziku. Na taj program u narednoj školskoj godini moći da se upiše 20 studenata na budžetu.

Na sednici su doneta i rešenja o postavljanju sedam podsekretara i 15 pomoćnika pokrajinskih sekretara, kao i o postavljanju pet novih pomoćnika direktora uprava za kapitalna ulaganja i za zajedničke poslove pokrajinskih organa.

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Parta, UPOZORAVAMO JAVNOST, A SADA IMA MRTVIH Vatra buknula na njivi! Pao je kao pokošen! Hitna stigla, ali mu nije bilo spasa!

Muškarac S. M. (75) iz sela Parta, nadomak Vršca je preminuo na njivi, pokušavajući da ...

Facebook