IV Skupština Grada Vršca (VIDEO)

Skupština Grada Vršca, shodno usvojenom Prvom rebalansu budžeta u 2016. godini, danas je na 4. zasedanju donela niz odluka kojima je uskladila poslovanje javnih preduzeća i ustanova.

Takođe, usvojena je i odluka o zaduživanju zbog finansiranja kapitalnih investicija, među kojima su bazen kod gradskog jezera, rekonstrukcija vodovodne, gasne i kanalizacione mreže, izrada projektno tehničke dokumentacije, rekonstrukcija puteva i trotoara, investicije u vršačkim selima, ulaganja u školstvo i zdravstvo i drugo.

Odbornici su, u ime Grada, imenovali Dejana Santrača iz Pavliša za punomoćnika u Skupštini akcionara Centra Milenijum, a data je i saglasnost za raskidanje Ugovora o kupoprodaji infrastrukturno opremljene parcele u Tehnološkom parku, koju je Vršac potpisao sa kompanijom Sensilab iz Luksemburga, koju zastupa Vladimir Babić.

Nisu usvojeni izveštaji Narodnog pozorišta “Sterija”, Gradskog muzeja, Doma omladine i Centra za socijalni rad.

Odbornici su imenovami su vd direktore Tehnološkog parka – Zoran Stanimirov, Gradske apoteke – Željica Mrđa i Doma omladine – Vladimir Blanuša.

Takođe, odlučeno je da Grad Vršac istupi iz članstva u Regionalnom centru za društveno – ekonomski razvoj “Banat” doo Zrenjanin, a kako je najavljeno, uskoro se očekuje formiranje nove Razvojne agencije Južnog Banata.

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Vršac, Promocija knjige dr Boris Stojkovski „Car Jovan Nenad“

Datum: Utorak, 28 Januar 2020 Vreme: 18:00 Mesto: Salon Gradske biblioteke 28. januara 2020. godine, ...

Facebook