Recite NE, svim oblicima nasilja !

Izborna skupština Centra za prava žena u Vršcu

Ženska nevladina organizacija „Centar za prava žena u Vršcu“ obaveštava svoje aktivistkinje i sve zainteresovane žene da će se redovna izborna skupština ove organizacije održati u subotu, 2. jula u maloj sali u zgradi Skupštine Grada Vršca sa početkom u 10 časova.

Na skupštini će se izabrati novo rukovodstvo ovog udruženja i usvojiti plan rada u narednom periodu.

Centar za prava žena u Vršcu je neprofitna nevladina organizacija registrovana 23. marta 2000. godine sa ciljem da pruži podršku ženama i deci u ostvarivanju ljudskih, građanskih, rodnih, socijalnih i ličnih prava.

Centar za prava žena u Vršcu veruje u život bez nasilja, podržava žene bez obzira na nacionalnu, versku ili rasnu pripadnost, mentalne ili fizičke sposobnosti, ili bilo koju drugu vrstu različitosti.

Principi rada: suprostavljanje svim oblicima diskriminacije; podržavanje prava svake žene na izbor; razvijanje solidarnosti među ženama; zastupanje političke afirmativne akcije; podržavanje i zastupanje prava deteta.

Ciljevi: osnaživanje žena koje su ili su bile izložene nasilju; osnaživanje žena sa invaliditetom u suprotstavljanu nasilju i diskriminaciji; podizanje svesti javnosti o rasprostranjenosti nasilja, odgovornosti društva u njegovom održavanju, rodnoj ravnopravnosti, posebno među seoskim ženama; unapređenje dečijih prava i saradnja sa institucijama.

Centar za prava žena u Vršcu poziva sve zainteresovane žene da im se pridruže i pomognu u borbi za lepši, ravnopravniji i srećniji svet.

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Radi se novi asvalt ispred Gradske kuće Vršac (FOTO)

Ispred gradske kuće u Vršcu, put koji se nalazi oko 100m potpuno je sklonje i ...

Facebook