Za silovanje devojčice u Pavlišu sedam godina

Viši sud u Pančevu je osudio 62-godišnjeg Živka B. iz Pavliša, kod Vršca, na sedam godina zatvora zbog silovanja maloletnice.

Žrtva je, inače, osoba s intelektualnim teškoćama. Nakon ove prvostepene presude, i Tužilašvo i odbrana imaju prvo žalbe.

– Izvršilac Živko B. iz Pavliša je oglašen krivim za navedeno krivično delo i osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od sedam godina – kazala je portparolka Višeg suda u Pančevu Sandra Medaković. – Osim kazne zatvora, okrivljenom je izrečena i mera bezbednosti obaveznog lečenja alkoholičara. Delo je izvršeno u produženom trajanju jer su tokom postupka dokazani činjenični navodi optužnice da je u više navrata maloletna oštećena bila prinuđena na obljubu i s njom izjednačen čin, da je to krivično delo na njenu štetu vršeno u više navrata toku maja 2015. godine.

U maju prošle godine Živko B. iz Pavliša je uhapšen pod sumnjom da je seksualno iskorišćavao svoju maloletnu susetku. U toku suđenja, kako piše u prvostepenoj presudi, utvrđeno je da je Živko više puta silovao svoju maloletnu susetku, koja, inače, živi u hraniteljskoj porodici.

Silovanje je policiji prijavila hraniteljica, pošto joj je devojčica do detalja ispričala šta joj se tog dana dogodilo. Tek u razgovoru s policijom devojčica je priznala da je Živko, koga je dobro poznavala jer je gotovo svakodnevno dolazio kod njih kući, pokušao da bude intiman s njom i dve sedmice ranije.

Kako su mediji objavili iz izvora bliskog istrazi, silovatelj je svoju žrtvu danima obasipao „lepim rečima i skromnim poklonima” i tako je namamio da pođe s njim u nedovršenu vikendicu, na samo pedesetak metara od njene kuće. Pošto ga je poznavala, otišla je, ne sluteći šta će joj se dogoditi. Tamo je, kako su posle toga pisali mediji, pokušao da je siluje, ali prvi put nije uspeo u tome. Drugog puta je bio intiman s njom, ali je bio izuzetno grub, što je utvrđeno lekarskim pregledom. Ceo događaj je izašao na videlo zato što ih je druga mentalno zaostala devojčica iz iste hraniteljske porodice zatekla gole u vikendici.

Živko B., inače, živi u drugom delu sela, ali je u poslednje vreme često dolazio do porodice maloletne devojčice. Od njih je pozajmljivao vodu da zaliva baštu oko nedovršene i napuštene vikendice, ali su razlozi njegovih čestih dolazaka očigledno bili potpuno drugi.

– Ko je mogao naslutiti da je spreman da uradi tako nešto – čudio se jedan komšija.

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Južnobanatski SNS svom snagom uz Vučića

Južnobanatski Okružni odbor SNS saopštio je da daje punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i želi ...

Facebook