RGZ: Od ove nedelje brže do rešenja u katastru


Zahvaljujući novim reformskim merama građani već od ove nedelje brže stižu do rešenja u katastru, saopštio je Republički geodetski zavod.

Kako navode, odgovornost za potpisivanje rešenja upravnih predmeta u prvom stepenu delegirana je na šefove odseka odnosno rukovodioce grupa za upravne poslove, a takva reformska mera doprinosi većoj pouzdanosti podataka i boljoj organizaciji procesa rada u katastru.

Postupak rešavanja upravnih predmeta se na ovaj način skraćuje, procedura upisa prava na nepokretnosti se racionalizuje, a prenosom ovlašćenja ostvaruje se i nova raspodela odgovornosti koja doprinosi kvalitetu podataka, transparentnosti i pouzdanosti. Načelnici službi zahvaljujući ovoj meri, na raspolaganju imaju više vremena za prijem stranaka i efikasno organizovanje poslovnih procesa.

Primena ovih reformi unaprediće kvaltet vođenja upravnog postupka i doprineće zadovoljstvu klijenata i povećanju poverenja građana u rad katastra. Nova sistemska mera uvedena je donošenjem Akta o izmenama i dopunama ovlašćenja čiji je cilj da se poveća zadovoljstvo klijenata i unapredi rad RGZ-a i službi za katastar nepokretnosti.

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Nestanak struje u Vršcu ii okolini

Markovac Utorak 20. avgust Markovac opština Vršac Naseljeno mesto Markovac. 9.00-10.00 U slučaju vremenskih neprilika ...

Facebook